İstanbul'da fuar ve sanat etkinlikleri

İstanbul (AA)- İstanbul Kasım ayında birçok fuar ve kültürel etkinliğe evsahipliği yapacak.

Tüyap Tüm Fuarcılık A.Ş ve Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından düzenlenen "25. İstanbul Kitap Fuarı", yarın Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde başlayacak. Fuar Danışma Kurulunun bu yıl oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda Doğan Hızlan fuarın "Onur Yazarı" olarak belirlenirken, bu yıl gümüş yılını
kutlayacak fuarın teması da "Kitap Fuarı'nın Yirmi Beş Yılı - Bir Yolculuk Öyküsü" olarak tespit edildi.

Reklam
Reklam

Yüzlerce yazar, sanatçı, bilim adamı, gazeteci ve politikacının kitapseverlerle buluşacağı fuarla eş zamanlı olarak "ART/İST 2006 - 16. İstanbul Sanat Fuarı" da gerçekleştirilecek. Her iki fuar da, 4 Kasım 2006 tarihinde sona erecek.

"Bonus Card 5. Uluslararası Komedi Filmleri Festivali" başladı. 2 Kasım Cumartesi gününe kadar sürece festivalde film gösterimleri, Cinebonus Maçka G-Mall, Beyoğlu Alkazar Sineması ve Fransız Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Festivalde, Fransız Kültür Merkezi'nde yapılacak gösterimler ise ücretsiz
olacak.

CRR Senfoni Orkestrası, 29 Ekim'de CRR'de "Cumhuriyet Bayramı Konseri" verecek.

CRR'de bu hafta ayrıca 30 Ekim'de Rus piyanist Yevgeny Sublin'in resitali, 31 Ekim'de CRR İstanbul Oda Orkestrası'nın, 2 Kasım'da "İncesaz" topluluğunun, 3 Kasım'da Muammer Ketencioğlu'nun "Ege'nin İki Yüzü" başlıklı konserleri izlenebilir.

Erol Evgin'in "Mustafa Kemal'i Gördüm Düşümde" başlıklı konseri 30 Ekim'de Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da gerçekleştirilecek.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), 1 Kasım'da L. Bernstein'in "West Side Story" müzikalini, 2 Kasım'da Selman Ada'nın "Ali Baba ve Kırk Haramiler" operasını, 3 Kasım'da H. Schmidt'in "Fantastik" adlı gençlik müzikalini sunacak.

Reklam
Reklam

İstanbul Devlet Tiyatroları, 1-4 Kasım tarihleri arasında Oda Tiyatrosu'nda "Kır", Taksim Sahnesi'nde "Bahar Noktası", Aziz Nesin Sahnesi'nde "Uyarca", Şişli Cevahir Sahnesi'nde "Ful Yaprakları" adlı oyunları sunacak.

"Dilsiz Kadınla Evlenenin Güldürüsü" adlı oyun 3 Kasım'da Müjdat Gezen Tiyatrosu'nda, "Kaç Baba Kaç" 4 Kasım'da Sadri Alışık Tiyatrosu'nda, "Ders" 29 Kasım'da Maya Sanat Merkezi'nde, "Salıncakta İki Kişi" 1 Kasım'da Profilo Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Sanatçı kişiliğinin yanı sıra bilimsel çalışmalarıyla da tanınan ünlü ressam Leonardo Da Vinci'nin mühendislik çizimlerinden oluşan "Leonardo: Evrensel Deha" başlıklı sergi, 2 Kasım'da Rahmi M. Koç Müzesi'nde açılacak.

Alev Ebüzziya ve Nil Yalter ortak sergisi de 3 Kasım-2 Aralık 2006 tarihleri arasında Galeri Nev'de gezilebilecek.

Len Wiseman'ın yönettiği, Kate Beckinsale ve Scot Speedman'ın başrollerini paylaştığı "Karanlıklar Ülkesi: Evrim" ile Andrew Davis'in yönettiği, Kevin Costner ve Ashton Kutcher'ın rol aldığı "Koruyucu" adlı filmler vizyona girdi.

Reklam
Reklam

Heinrich Heine'nin "Şarkılar Kitabı", Tuğrul Tanyol'un "Herşey Bir Mevsim", Birgül Şakar'ın "Banka Kredileri ve Yönetimi", Gerard Donovan'ın 'Schopenhauer'in Teleskopu", Hıncal Uluç'un "Hıncal'ın Gördükleri", Hasan Pulur ve Sefa Kaplan'ın "Olaylar ve İnsanların Peşinde Bir Ömür" adlı kitapları çıktı.