İstanbul’da kar hayatı felç etti

Dün akşam saatteki hızı 70-80 kilometreyi bulan poyraz fırtınasıyla birlikte başlayan kar yağışı trafiği felç etti. E-5, TEM ve Boğaz köprülerinde trafik durma noktasına geldi

İstanbul’da dün gün boyu etkili olan sağanak yağmur akşam saatteki hızı 70-80 kilometreyi bulan poyraz fırtınası ile birlikte kar yağışına dönüştü. Sağanak yağışın ardından tipi şeklindeki kar yağışı trafiği felç etti. E-5, TEM otoyolları ve Boğaz köprülerinde trafik durma noktasına geldi. İşyerlerinden çıkan vatandaşlar evlerine gidebilmek için saatlerce araçlarda beklemek zorunda kaldı. İstanbul-Tekirdağ ve İstanbul-Bursa karayolları da ulaşıma kapandı.

İstanbul’da bugün kar yağışı aralıklı olarak sürecek. Yarın gündüz yağmur, akşam saatlerinde ise hafif kar yağışı görülecek. Cuma ise sabah saatlerinde kar yağışı etkili olacak. Cumartesi günü ise yağış duracak.
Ömerli’de su taşkını uyarısı

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, Ömerli Barajı kapaklarının açılacağını, bu nedenle Riva Deresi boyunca su taşkınları olabileceği uyarısı yaptı. Barajdan akan suyun saatte 86.4 metreküp ile son 36 yılın en yüksek debisine ulaştığı belirtilen açıklamada Ömerli ile Çayırağzı mahallesi arasındaki yerleşim birimlerinde su taşkınları olabileceği bildirildi.

İSTANBUL’DA HAVA DURUMU

Bugün 0 3 karlı

Yarın -1 6 karlı

Cuma 2 5 karlı

Cumartesi 2 7 bulutlu

Pazar 3 8 bulutlu