İstanbul'da kültür-sanat

İstanbul (AA)- Ünlü latin gitar virtüözü Jose Feliciano, "Avea 2007 Harbiye Açıkhava Konserleri" kapsamında 7 Ağustos'ta konser verecek.

Doğuştan kör olan ve "en iyi gitarist" ödülünü pek çok kez alan Latin müziğinin ünlü ismi Feliciano, "Rain", "California Dreamin", "Destiny" gibi pek çok hit parçaya imza attı. Sanatçı, Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda hayranlarıyla buluşacak. Açıkhava Konserleri kapsamında bu hafta ayrıca, Ajda ve Semiramis Pekkan
6 Ağustos'ta, Sibel Can 8 Ağustos'ta, İbrahim Tatlıses 9 Ağustos'ta, Kıraç ve Funda Arar 10 Ağustos'ta, Özcan Deniz ve İstanbul Senfonic Project 11 Ağustos'ta Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.

Reklam
Reklam

1980'li yılların ünlü pop müzik sanatçısı Paul Young da bu hafta İstanbullu hayranlarıyla buluşacak. Sanatçının "Greatest Hits" başlıklı konseri, 10 Ağustos'ta Parkorman'da izlenebilecek. "Tanrıya Adanmış Halılar; Transilvanya Kiliselerinde Anadolu Halıları" başlıklı sergi, Sakıp Sabancı Müzesi'nde 18 Ağustos, "Ustalardan Bir
Yaz Karması" başlıklı sergi Galeri A'da 31 Ağustos, Sina Demirel ve Özgür Çakır'ın "İstanbul'da" başlıklı sergisi Antik Hotel Antik Cistern Sergi Salonu'nda 3 Eylül 2006 tarihlerine kadar gezilebilecek.

Bir mimar hakkında arşiv değerinde belgelere dayanılarak hazırlanan ilk sergi olan "Turgut Cansever: Mimar ve Düşünce Adamı" başlıklı sergi Osmanlı Bankası Müzesi'nde 26 Ağustos, Roksan Mandel'in "Kedi ve Balık" başlıklı resim sergisi Asmalımescid Balıkçısı'nda 14 Ağustos'a kadar devam edecek. Dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenen ve geliri hayır kurumlarına bırakılan "Cowparade İstanbul" sergisi ise kentin çeşitli noktalarında başladı. Çeşitli sanatçıların süslediği maket ineklerin kentin değişik noktalarına yerleştirilmesinden oluşan sergi, 31 Ekim 2007'ye kadar sürecek.

Reklam
Reklam

Gary Marshall'ın yönettiği, Jane Fonda ve Lindsay Lohan'ın rol aldığı "Georgia Yasası", D.J. Caruso'nun yönettiği, Shia Lebeouf ve Sarah Roemer'in rol aldığı "Şüphe", Nick Hurran'ın yönettiği, Steve Danyluk ve Samaire Armstrong'un rol aldığı "Kız Erkek Meselesi", Olivier Dahan'ın yönettiği, Marion Cotillard ve Sylvie Testud'un rol aldığı
"Kaldırım Serçesi" adlı filmler vizyona girdi. Ash Brannon ve Chris Buck'un yönettiği animasyon "Neşeli Dalgalar" ile Xavier Giannoli'nin yönettiği Gerard Depardieau ve Cecile De France'ın başrolleri paylaştığı "Şantör" de izleyiciyle buluşmaya başladı.

Sheikh Virtue'nun "Masonik Cinayetler", Levent Tülek'in "Lümpen Sözlüğü", Yankı ve Şule Yazgan'ın "Çocuklar Ne İster?", John Grisham'ın "Masum Adam", İsmet Kür'ün "Onuncu Sigara", Olivia Manning'in "Sevgi Okulu" adlı kitapları piyasaya çıktı.