İstanbul'da kurban bayramı önlemleri

İstanbul (AA)- İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbulluların 8 Aralık 2008 Pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı'nı rahat ve huzurlu geçirebilmesi amacıyla bir dizi önlem aldı.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, İSKİ bayram süresince İstanbul'a tam kapasiteyle su verecek, su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri ve nöbetçi ekip sayısını artıracak. İstanbul genelinde su ve kanal tıkanmaları için "Alo 185" ve "0212-588 38 00 / 321 00 00" numaralı telefonlara müracaat edilebilecek. İtfaiye ekipleri 24 saat görev başında olacak. Veteriner Müdürlüğü belirlenen yerlerin dışında kurban satışının engellenmesi için Zabıta Müdürlüğü ile koordineli olarak belirlenen satış ve kesim yerlerinde gereken denetim çalışmalarını yapacak.

Reklam
Reklam

Denetim ekipleri bayram boyunca satış noktalarında sağlık denetimlerini yapacak. Bayram süresince olası şikayetleri değerlendirmek üzere nöbetçi veteriner hekim bulundurulacak, vatandaşlar şikayetlerini, "0212-513 24 62" numaralı telefona bildirebilecek. Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü, bireysel ve toplumsal acil
hastalık, kaza, tabii afetler, yangın, göçük ve yaralanmalarda, hayati önem taşıyan hastalık durumlarında mümkün olan en kısa sürede ilk tıbbi yardımı yapmak
üzere hazır bekleyecek.

Mezarlıklar Müdürlüğü, normal mesai saatinden önce mezarlıkları ziyarete açacak, bayram süresince mezarlıklarda kontrol yapacak ekipler oluşturacak. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü de park, cadde, sokak ve meydan gibi umuma açık ve kurban kesimine uygun olmayan yerlerde kurban kesimi yapılmasına izin vermeyecek, yapanlara belediye zabıtasınca müdahale edilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, Kurban Bayramı ve öncesinde kurban satış yerlerinde denetim faaliyetlerini sürdürecek, ekip sayısı normal günlere oranla artırarak bayram süresince görev yapacak. Yolcu trafiğinin yoğun olacağı otogar, havaalanı ve yolcu salonlarının periyodik kontrolü için görevli sayısının artırılacak, ana arterler ve meydanlarda da denetimler sıklaştırılacak.

Reklam
Reklam

Vatandaşlar zabıtayı ilgilendiren dilek ve şikayetlerini "0212-521 84 65 numaralı telefona iletebilecek. Vatandaşların kurban et ve atıklarını muhafaza etmeleri için belediye tarafından hazırlanan kurban poşetleri dağıtılacak. Bayram süresince 165 ekip ve 900 personelle Zabıta Komuta Merkezi'nde bir koordinasyon masası oluşturulacak ve yaşanabilecek olumsuzluklar anında ilgili birimlere iletilip çözümü sağlanacak.