İstanbul'da kuvvetli fırtına

Kuvvetli fırtına İstanbul'da da hissediliyor. Bir anda şiddetlenen rüzgar çatıları uçururken, sokaktaki insanları da hazırlıksız yakaladı.

İstanbul'un pek çok semtinde şiddetli rüzgar etkisini hissettirmeye devam ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, rüzgarın hızının 100 kilometreye çıkacağını açıkladı. Şiddetli fırtına nedeniyle Boğaziçi Köprüsü ciddi şekilde sallanınca ulaşıma kapatıldı. Ancak bir süre sonra köprü yeniden ulaşıma açıldı. Şiddetli fırtına nedeniyle köprüde ulaşım yer yer kontrollü olarak sağlanıyor.

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/ahirkapida-tekne-yandi/9931/256382/)

[

Reklam
Reklam

****](https://www.mynet.com/iste-firtinanin-nedeni-110100626274)

[

****](https://www.mynet.com/ahirkapida-tekne-yandi-110100626270)

[

****](https://www.mynet.com/ruzgarda-dusen-vekil-hastaneye-kaldirildi-110100626319)

Harbiye'de inşaat iskelesi polis merkezinin üzerine düştü. 2 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Binalardan düşen cam ve tuğla parçaları büyük tehlike yarattı. Bazı yollar da trafiğe kapandı.

Bu arada Ahırkapı açıklarında içinde 10 kişinin olduğu bir teknede yangın çıktı.

TEM YOLUNDA KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Fırtına sırasında TEM otoyolunun Ümraniye sapağında bir TIR şiddetli fırtına sebebiyle devrildi. Avrupa Yakasından, Anadolu yakasına geçiş yaklaşık bir saat durdu. TIR saat 15.00 sıralarında yoldan kaldırıldı. Ancak oluşan uzun araç kuyruğu şu aat itibariyle halen devam ediyor.

İstanbul'da yaşanan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Kapalıçarşı’nın çatısı zarar gördü, Bayrampaşa’da bir caminin minaresi çöktü.

Reklam
Reklam

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

THY, yarın Atatürk Havalimanı'ndan yapılması planlanan Bologna, Nice, Moskova, Tel-aviv, Lefkoşa, Sanaa ve Musul dış hat seferleri ile Ankara, Adana, Kayseri, Samsun, Gaziantep, Antalya, İzmir, Trabzon, Van ve Erzurum'a olan bazı iç hat seferlerini iptal etti. Yolcuların havalimanına gelmeden önce uçuşlarını (444 0 849) numaralı Çağrı Merkezi'nden veya THY'nin internet sitesi üzerinden kalkış-varış uygulaması ile kontrol etmelerinin istendiği duyuruda, yaşanan yoğunluk sebebiyle iptal durumlarının anlık olarak yansıyamayabileceği konusunda vatandaşlar uyarılırken, Çağrı Merkezi ve THY'nin internet sitesinden net bilgi alınmadan uçuş planlaması yapılmaması istenildi.

İGDAŞ'TAN UYARI

"İstanbul genelinde kuvvetli fırtına etkili olmaktadır. Rüzgarın etkisi ile oluşabilecek baca gazı (karbonmonoksit) zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının rüzgarlı havalarda bacalı cihazlarını kullanırken dikkatli olmaları gerekmektedir. Bacaların sızdırmazlığı ve çekişi mutlaka kontrol ettirilmelidir. Ayrıca vatandaşlarımızın cihazın bulunduğu mekanda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekandaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın bu konuda gereken hassasiyeti göstermelerini bekler, sağlıklı ve konforlu günler dileriz."

Reklam
Reklam
**İDO SEFERLERİ İPTAL**

Fırtına nedeniyle İDO'nun bazı seferleri de iptal edildi. Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy Hattı seferleri şu anda yapılamıyor. Bandırma-Yenikapı-Bostancı ile Bostancı-Yenikapı-Bandırma seferleri de iptal edildi.

Dış hatlarda ise saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferleri ile saat 14.00'teki Pendik-Yalova ile Yalova-Pendik hızlı feribot seferleri iptal edildi.

Bugün batı ve iç kesimlerde fırtına uyarısı yapılmıştı. Lodosun hızının saatte 100 km'ye ulaşması bekleniyor.

Fırtına öğle ve akşam saatleri arasında etkili olacak, gece hafifleyecek.

İç ve batı bölgelerde fırtınanın etkili olduğu, rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara’nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara Bölgesi genelinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesinin beklendiği bildirildi.

TABELA DÜŞTÜ: İKİ ÇOCUK YARALI

Ümraniye'nin Çakmak Mahallesi'ndeki sahada top oynayan 14 yaşlarındaki Muhammet Alaaddin Bayram ve Ramazan Sarıdağ isimli iki çocuğun başına, şiddetli lodos nedeniyle yerlerinden sökülen tabela düştü.

Reklam
Reklam

Özel Erdem Hastanesi'nde yoğun bakıma alınan çocuklardan Ramazan Sarıdağ'ın solunum cihazına bağlı olarak uyututuldu.

30 dakikalık fırtınanın blançosu: 31 yaralı

İstanbul’u etkisi altına alan ve yaklaşık 30 dakika süren lodos fırtınası sebebiyle 31 vatandaşın yaralandığı öğrenildi.

Fırtınadan dolayı binaların çatılarından uçan parçalarla yaralanan, Avrupa yakasında 21, Anadolu yakasında 10 vatandaş hastanelerde tedavi altına alındı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada kent genelinde 350 çatı uçması, 118 ağaç devrilmesi ihbarı yapıldığı bildirildi. İhbarların tamamına müdahale edildiği, çalışmaların ise sürdüğü belirtildi. Fırtınaya karşı alarmda olan İstanbul İtfaiyesi tüm gruplarıyla olaylara müdahale ediyor. İtfaiye ekipleriyle birlikte, Park Bahçeler, Yol Bakım, Zabıta, Atık Yönetimi ekipleri bin 400 personel ve 600 araç ile çalışmalarına devam ediyor.

DENİZLİ'DE 1 KİŞİ ÖLDÜ

Denizli’nin Çal İlçesi’ne bağlı Kaplanlar Köyü’nde çiftçi 28 yaşındaki İsmail Karagönlü, motosikletiyle seyir halindeyken, şiddetli lodos nedeniyle dengesini kaybetti ve aracıyla savrulup şarampole uçtu. Karagönlü, olay yerinde hayatını kaybetti.

Reklam
Reklam

DİNAR'DA OKULLAR TATİL

Afyonkarahisar'da, saatteki hızı zaman zaman 65 kilometreye ulaşan lodos yaşamı olumsuz etkiliyor. Lodos nedeniyle Dinar ilçesindeki okullarda bugün eğitime ara verildi.

ANKARA-KONYA KARAYOLUNDA KUM FIRTINASI

Ankara-Konya karayolunda büyük bir kum fırtınası çıktı. Fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Yüzlerce araç kum fırtınası içinde bekliyor. Bu arada birçok araçta kaza yapmış durumda.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, tahminler doğrultusunda bugün güneyli yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar, halen iç ve batı bölgelerde etkili olmaya devam ediyor. Bugün şu ana kadar ölçülen gün içi maksimum rüzgar hızı değerleri; Datça 137, Amasra 125, Şarkikaraağaç 120, Elmadağ 110, Foça 108, Şuhut 101, Fethiye 88, Bodrum 87, Güney 82, Cihanbeyli ve Emirdağ 81, Yatağan 75, Zonguldak 73, Afyon 65, Ankara’da 60 km/saat oldu.

Yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın Akdeniz, Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Marmara’nın güneyi ile akşam saatlerinden itibaren Marmara bölge genelinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli fırtına şeklinde (60-80 zaman zaman hamleli olarak 100 km/s) esmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Kuvvetli fırtına nedeni ile meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç devrilmesi, toz taşınımı, görüş mesafesinde azalma, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Öte yandan, Türkiye’nin batı kesimlerinde görülen kuvvetli lodosun etkisiyle güney ve iç kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşüş, çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

ESKİŞEHİR'DE BİR KİŞİ YARALANDI

Eskişehir'de saatteki hızı zaman zaman 100 kilometreye ulaşan fırtına yaşamı olumsuz etkiliyor.

Deliklitaş Mahallesi Hamamyolu'nda fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan üniversite öğrencisi Kerim Yıldırım yaralandı. 112 Acil Servis ekiplerince Yunusemre Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldırım'ın hayati tehlikesi olmadığı öğrenildi.

Fırtına nedeniyle bazı iş yerlerinin tabelaları zarar gördü, Eskişehirspor Tesisleri'ndeki antrenman sahasının koruma telleri devrildi, bazı binaların çatılarında hasar meydana geldi. Sürücüler, şiddetli rüzgar nedeniyle zor anlar yaşadı. Cep telefonlarıyla iletişim sağlanamadı.

Reklam
Reklam

Fırtınanın gün içinde hızını azaltacağı, yarına kadar etkisini sürdüreceği bildirildi.

[İstanbul'da kuvvetli fırtına](https://www.mynet.com/videolu-haberler "İstanbul'da kuvvetli fırtına") | [www.mynet.com/video](https://www.mynet.com/video "https://www.mynet.com/video") **ANKARA** Fırtına tüm yurtta etkili oldu. Ankara'da fırtına nedeniyle İbn-i Sina Hastanesi'nin Büyük Acil Servisi'nin çatısı uçtu. Ankara'da saatteki hızı 60 km'yi bulan fırtına nedeniyle İbn-i Sina Hastanesi'nin Büyük Acil Servisi'nin çatısı uçtu. Olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ankara'nın bazı semtlerinde fırtına nedeniyle binaların çatıları uçtu, ağaçlar devrildi. **ISPARTA** Isparta’nın Yalvaç İlçesi’nde sabah saatlerinde etkili olan fırtına nedeniyle bir caminin minaresi yıkıldı, pek çok ev ve işyerinin çatısı uçtu. Şehrin bazı ilçelerinde fırtına nedeniyle 6 kişi yaralandı. İlçe merkezindeki bir fırının bacası ve çatısı rüzgarın etkisiyle uçarak çocuk parkına düştü. Parkta kimsenin bulunmaması olası can kaybı ve yaralanmaları önledi. Merkeze bağlı Yarıkkakya Köyü’nde ise bir kömür ocağının şantiyesinin çatısı, park halindeki araçların üzerine uçtu. 4 aracın tavanı çöktü, camları kırıldı. **BURSA** Bursa'da bir trafoda yangın çıktı, şehrin büyük bölümüne elektrik verilemiyor. Gemlik ilçesinde, Kurşunlu Balıkçı Barınağı'ndan olta ile balık avlamak için fiber teknesiyle denize açılan Mahmut Coşkun (60), teknesinin kuvvetli rüzgar ve fırtına yüzünden alabora olması üzerine, boğulma tehlikesi yaşadı.Gemlik Körfezi'ndeki iskelede durumu fark eden vatandaşların haber vermesi üzerine, Sahil Güvenlik ve jandarma ekipleri olay yerine hareket etti.Ekipler tarafından kurtarılarak, Kurşunlu Balıkçı Barınağı'na getirilen Coşkun, buradan 112 Acil Servis ekiplerince Gemlik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.Mahmut Coşkun'un, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. **İZMİR** İzmir’de Saat 09.00 sıralarında başlayan ve saatteki hızı 60 kilometreyi bulan fırtına ve sonrasında oluşan sağanak yağış, kentin bazı bölgelerinde hayatı kısmen felç etti. Fırtınayla birlikte bazı ağaçlar devrilirken, yağmur nedeniyle de yollar da su birikintileri oluştu, maddi hasarlı kazalar meydana geldi. Körfezdeki yüksek dalgalar nedeniyle vapur seferleri aralıklarla iptal edildi. Fırtına ve yağmurdan İzmirliler de tüm hazırlıklarına rağmen zor anlar yaşadı. Havadaki çöl tozu nedeniyle yağmur özellikle ilk dakikalarda çamurlu yağdı. **AFYONKARAHİSAR** Afyonkarahisar’da hızı saatte 100 kilometreye kadar çıkan rüzgar, bazı binaların çatılarına zarar verdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Kampüsü’ndeki Kocatepe Hayvan Hastanesi’nin çatısı, fırtına nedeniyle uçtu. Çatıdan çıkan malzemeler ise kampüsün çeşitli yerlerine dağıldı. Rüzgar, şehir içinde de elektrik direklerinin yıkılmasına, bazı binaların çatılarındaki tuğlaların savrulmasına neden oldu. Vatandaşlar, rüzgar nedeniyle yürümekte zorluk çekti. Fırtınanın etkisinin gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi. Lodos nedeniyle Dinar ilçesindeki okullarda bugün eğitime ara verildi. **KOCAELİ** Kocaeli'deki şiddetli lodos nedeniyle İzmit Körfezi'ndeki deniz otobüsü ve Eskihisar-Topçular feribot seferleri iptal edildi. Gebze ilçesinde lodos, bir lisenin çatısında hasara neden oldu. Lisenin çatısının yan duvarı şiddetli rüzgar nedeniyle yıkıldı. Çatıdan kopan beton, tuğla ve sıva parçaları okulun bahçesine düştü.Yöneticiler ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri öğrencilerin bahçeye çıkmasına izin vermedi, okula giriş ve çıkışlar arka kapıdan sağlandı, bahçeye güvenlik şeridi çekildi. Lodos nedeniyle bazı evlerin çatıları da hasar gördü. **DÜZCE** Düzce'de saatteki hızı 50 kilometreyi aşan rüzgar, kentte yaşamı olumsuz etkiledi.Kuvvetli rüzgar, İstanbul Caddesi valilik binasının önündeki bir ağacın devrilmesine neden oldu. Stadyum Caddesi'nde devrilen ağaç, park halindeki aracın üzerine devrildi. Ağaç itfaiye ekiplerince kaldırıldı, araçta maddi hasar meydana geldi. Merkeze bağlı Küçükahmetler, Karaköy ve Ballıca köylerinde hortum oluştu. Köylerdeki birçok evin çatısı uçtu, 6 evin üzerine ağaç devrildi.Çay Mahallesi'nde bulunan Çay Camisi'nin minaresinde hasar meydana geldi. Yan yatan, yıkılma tehlikesi bulunan metal gövdeli minare itfaiye ekiplerince kesilerek vinçle indirildi. **AYDIN** Aydın’ın Söke İlçesi’nde sabah erken saatlerinde başlayan lodos fırtınası etkili oldu. Çatılardaki televizyon antenleri ve kiremitler uçarken, ilçenin çeşitli bölgelerinde ağaçlar devrildi ve dalları kırıldı. **BODRUM** Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde dün akşam başlayan ve bu sabah saatlerinde etkisini arttıran şiddetli lodos nedeniyle balıkçı kayıkları battı, feribot seferleri iptal edildi. Lodosun etkisini sürdüreceği belirtilirken, belediye zabıta ve itfaiye ekipleri alarma geçti. Bodrum’da etkili olan ve saatteki hızı 70 kilometreyi aşan şiddetli lodos, ilçede hayatı felç etti. Turizm sezonunun başında tatil için gelen Hollanda ve Danimarkalı turistler otellerinden çıkamazken; Bitez, Ortakent-Yahşi ve Turgutreis beldesi sahilindeki küçük balıkçı kayıkları battı, hasar gördü. Amatör balıkçılar teknelerini kurtarmak için saatlerce uğraşmak zorunda kalırken, Ortakent-Yahşi Belediyesi Limanı’ndaki mendirek, dev dalgalar nedeniyle parçalandı ve kayalar denize sürüklendi. Bodrum limanında da bazı kayıklar battı. Sahildeki bazı ahşap iskeleler de parçalanarak hasar gördü. Bugün yapılması gereken Bodrum-İstanköy (Kos)-Bodrum ve Bodrum-Datça feribot seferleri dalga yüksekliğinin açık denizde 5 metreyi aşması nedeniyle iptal edildi. **KÖYCEĞİZ** Muğla’nın Köyceğiz İlçesi’nde sabah saat 08.00’de başlayan ve saatteki hızı 70 kilometreye ulaşan lodos yaşamı felç etti. İlçede elektrikler kesilirken özellikle Köyceğiz Gölü’nde büyük dalgalar meydana geldi. Dalgalar sahildeki kafeteryalarda hasara yol açtı, sandalye ve masalar havalarda uçuşurken, brandalar yırtıldı. Asırlık ağaçların dalları koptu. [ ****](http://cevaplar.mynet.com/anket-sorulari/ulkedeki-hortum-sizde-etkiledi-mi/8600)
Anahtar Kelimeler: