İstanbul'da okullar yarın tatil

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Valisi Muammer Güler, kentte yarın kar yağışı beklenmediğini belirterek, "Don ve buzlanmanın etkisiyle servis araçlarının ve diğer taşıtların ulaşımı zorlaştıracağı düşünülerek ilimizdeki tüm ilköğretim okulları ve liseler, 16 Şubat Pazartesi günü tatil edilmiştir" dedi.

Dün kesilen kar yağışının bugün öğleden sonra tekrar etkisini göstermesi üzerine İstanbul Valisi Muammer Güler, İl Kriz Merkezi'ne gelerek yetkililerle bir toplantı yaptı. İstanbul'daki okulların durumunun değerlendirildiği toplantı sonrası açıklama yapan Güler, "İstanbul'da yarın için kar yağışı beklenmiyor. Ara sokak ve caddelerde oluşan kar birikintilerinin don ve buzlanmanın etkisiyle servis araçlarının ve diğer taşıtların ulaşımını zorlaştıracağı düşünülerek ilimizdeki tüm ilk ve orta dereceli okullar tatil edilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler de idari izinli sayılacaklardır" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Vali Güler, 12 Şubat Perşembe gününden itibaren İstanbul'da meydana gelen olumsuz hava koşullarının yarattığı gelişmelerin, Valilik Kriz Merkezi ve diğer kamu ve kuruluşlarca koordineli çalışmalar sonucu takip edildiğini söyledi. Tedbirlerin önceden alınması neticesinde herhangi bir problem yaşanmadığını belirten Güler, "Hiçbir kapalı yolumuz yok, köy koylarının hepsi ve ana arterler açık. TEM ve E-5 karayollarında çalışmalar yoğun olarak sürdürülmüştür. 13 Şubat'ta TEM'de meydana gelen kapanma 18 saat sürdü ama sonra açıldı. E-5 sürekli açık tutulmuştur. İstanbul'da koordineli çalışma sonucunda daha iyi sonuçların alınabildiği bir kez daha görülmüştür" dedi.

Vali Muammer Güler, etkili olan kar yağışı sırasında vatandaşların, yapılan tüm uyarıları dikkate aldığını belirterek teşekkürlerini sundu. Yoğun kar yağışının etkili olduğu süre içerisinde 755 maddi hasarlı, 23 yaralanmalı kaza meydana geldiğini kaydeden Güler, "Emniyet ve jandarma bölgesinde 7 bin 350 araca zincirsiz trafiğe çıktıkları için cezai işlem uygulanmıştır. Üzücü olaylar da meydana geldi. Kamboçya bandıralı bir gemi alabora olarak battı. Arama çalışmaları sürüyor ama umut olmadığı ifade edildi. Yağış ve fırtına sırasında karaya oturan bir geminin mürettebatı da kurtarılmıştı" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Vali Muammer Güler, İstanbul'da yaz ve kış şartlarına karşı yapılacak çalışmalar için 58 araç alınmasına karar verildiğini söyledi. Güler, "Özel donanımlı ve çok amaçlı 30 kamyon, vakumlu yol süpürme kamyonu, ağır hizmet kurtarıcı kamyon, 2 adet rotatif kamyon, 6 adet greyder başta olmak üzere toplam 58 araç alınacak. Bu araçlar sadece afet şartları için değil, yaz ve kış şartlarında çalışacak" açıklamasında bulundu.