İstanbul'da Olimpiyat Stadı seferberliği

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Olimpiyat Stadı'nda Şampiyonlar Ligi için tüm hazırlıklar tamamlanıyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ı kabul etti. Taksim Metro binasında gerçekleştirilen görüşmede, Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat da hazır bulundu. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmenin ardından Topbaş ve Canaydın basına mensuplarına açıklama yaptı. Öncelikle söz alan Özhan Canaydın, "Olimpiyat Stadı ile ilgili eski kötü hatıralar var. Şampiyonlar Ligi maçlarını Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız. Bu kötü hatıraları silmek için 10 gün içinde bir organizasyon düzenledik. Olimpiyat Stadı'nın tanıtımı yapılacak. Spora önem veren bir belediye başkanımız var. Birinci turda 3 maçımızı olimpiyat stadında oynayacağız. İlk turu geçerek diğer maçları da yapmak istiyoruz. Olimpiyat Stadı'na gereken önemi göstermek mecburiyetindeyiz" dedi.

Reklam
Reklam

Canaydın, "Buradaki en önemli mesaj, 2 ayda 60 trilyon liralık para harcandı. 45 günde iki kavşak açıldı, 70 bin fidan dikildi. UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki organizasyonun aynısı yapılacak, 3 maça 200 bin taraftar bekliyoruz. Taraftarlardan park ücreti alınmayacak. Belediye otobüsleriyle ilgili çalışmalar yapıldı. Seyircimiz rahat edecek. Türk futbolunu Avrupa'ya tanıtacağız. Şampiyonlar Ligi maçlarını, Ali Sami Yen Stadı kriterlere uymadığı için Olimpiyat Stadı'nda oynayacağız. Lig maçlarını Ali Sami Yen Stadı'nda oynamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başkan Topbaş ise "Galatasaray çok önemli bir kulüp. Kopenhag'taki finali gözyaşları içerisinde izlemiştik. UEFA Şampiyonlar Ligi finali Olimpiyat Stadı'nda yapıldı.

UEFA bu stadı yeterli gördü ki, maç burada oynandı. Olimpiyat Stadı'nda Şampiyonlar Ligi için tüm hazırlıklar tamamlanıyor. Stad şu anda çok daha iyi durumda.

Gerekli yol çalışmaları yapıldı. Çevre düzenlemesi yapıldı. Stada 42 ayda metroyu getirmeyi planlıyoruz. Bu çalışmaları yapıyoruz. Stadın çevresiyle ilgili tüm işlemler tamamlandı. Geçmiş dönemlerdeki gibi trafik sıkıntısı olmayacak" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Topbaş, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda 5.'lik maçı oynamaya hak kazanan Türkiye A Milli Basketbol Takımı'nı da performansından dolayı kutladı.