İstanbul'da patlama: Çok sayıda yaralı var

İstanbul Bakırköy'de bir kafede patlama meydana geldi. Bölgeden gelen ilk bilgilere göre patlama sonucu 5 kişi yaralandı.

Patlama, Bakırköy'ün en işlek caddelerinden biri olan İstanbul Caddesi'nde, 5 katlı bir binanın bodrum katında bulunan bir kafeteryada meydana geldi.

Bakırköy'de bir kafede meydana gelen tüp patlamasında yaralanan 1'i ağır 5 kişi tedavi altına alındı.

Patlamada ağır yaralanan ve vücudunda büyük yanıklar oluşan kafe sahiplerinden Nejla Şahbaz İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı kadının yakını olan ve durumunun daha iyi olduğu öğrenilen Uğur Şahbaz ile bölgedeki esnaflardan Mustafa Yücel ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Patlama sırasında kafenin yakınında bulunan Aytaç Özvicdan ile Murat Güzeller'in ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Reklam
Reklam

Patlama sonucu kafeteryada da bir çökme meydana geldiği iddia ediliyor.

Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, polis ve itfaiye ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı.

****İSTANBUL VALİSİ MUAMMER GÜLER:****

"İtfaiyeden aldığım son bilgilere göre patlama tüp gazdan meydana geldiği şeklinde. Hastaneye kaldırılan yaralıların durumu ağır değil. Buradaki patlama terör olayı değil. Yangın söz konusu olmadı, patlama tüp gazdan meydana geldi."

BAKIRKÖY KAYMAKAMI DURSUN ALİ ŞAHİN:
Bugün 12.45 sıralarında meydana gelen, kafenin mutfağındaki tüpten meydana gelen bir patlama. Bir kişi ayakta tedavi edilmiş, diğer 2 kişi hastanede tedavi altına alınmıştı. Çevredeki binaların camları kırıldı, büyük bir tahribat var. Yıllardır kafe olarak kullanılan bir yer. Bina şu an boşaltılmıştır. İçeride kimse kalmamıştır."

İGDAŞ yetkilileri, patlamanın hemen ardından olay yerine ekip gönderildiğini belirterek, patlamanın dogalgazla ilişkisinin bulunmadığını, ancak güvenlik amacıyla bölgeye gaz akışını kestiklerini bildirdi.

Reklam
Reklam

"KAFENİN TÜPGAZ RUHSATI YOK"

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünalerzen de bu işyerinin ruhsatlı olduğunu söyleyerek, patlamanın tüpgaz sıkışmasından kaynaklandığını ifade etti. Ünalerzen şöyle konuştu: "Haziran 2005 tarihinde Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bu kafenin yangına karşı alınan önlemlerin yeterli olduğunu, rahatlıkla ruhsat verilebileceğini yazılı olarak bildirdi. Böyle yerlere bu kadar rahat nasıl ruhsat verilebilir. Tüpgaz kullanılmaması gereken bir yerde tüpgaz kullanılması söz konusu. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bu gibi konulardan sorumludur" dedi.