İstanbul'da PKK operasyonu

İSTANBUL (İHA) - Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde PKK terör örgütü yandaşları tarafından, polise yönelik düzenlenen molotofkokteylli saldırılarla ilgili 7 kişi gözaltına alındı.

Geçen hafta Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ndeki olayları protesto etmek amacıyla PKK terör örgütü yandaşları tarafından izinsiz eylem ve gösteri yürüyüşü yapılmış ve olaylarda bazı polis araçları ve panzerler atılan molotofkokteylleri ile yakılmıştı.

Konuyla ilgili yapılan incelemelerde, polis araçlarını yakma eylemini gerçekleştirdikleri öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı. Şahısların, bölücü terör örgütü üyesi oldukları iddia edildi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları tespit edilen 4 kişi yakalanmıştı. Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin, PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına aldığı zanlıların, örgütün dağ kadrosundan aldıkları talimatlarla bombalı eylem hazırlığı içinde oldukları öne sürüldü. Şahısların emniyetteki sorguları sürüyor.

Her iki operasyonda yapılan aramalar sonucunda, çok sayıda silah ve mühimmat ile patlayıcı madde ele geçirildiği bildirildi.