İstanbul'da PKK operasyonu:28 kişi gözaltında

İstanbul'da bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, çok sayıda aracı kundakladıkları iddia edilen kişilerin de aralarında bulunduğu 28 kişi yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubeleri ile Sultangazi Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 9 -12 Temmuz tarihleri arasıda bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 28 kişi gözaltına alındı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; yasadışı örgüt içerisinde faaliyet gösteren ve muhtelif tarihlerde örgüt adına Beyoğlu, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi ve Şişli'de korsan gösteri eylemleri organize eden, araç yakma eylemleri gerçekleştiren, yolu trafiğe kapatarak vatandaşlara va kamuya ait bina ve araçlar ile güvenlik güçlerine molotof kokteylli, taşlı, sopalı, havai fişekli ve ses bombalı saldırılarda bulunan 28 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan operasyonlarda 18 ayrı eylemin aydınlatıldığı belirtilirken, adli makamlara sevk edilen 16 kişiden 5'inin tutuklandığı, 3'ünün çıkarıldığı mahkemece, 8'inin ise Cumhuriyet Sevcılığı'ndan serbest bırakıldığı belirtildi. Yakalanan 12 kişinin ise bugün adli makamlara sevk edildiği bildirildi.

Reklam
Reklam

Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, 24 molotofkokteyli, 2 tabanca, bu tabancalara ait 2 şarjör ile 8 fişek, 1 döner bıçağı, 1 sapan, 5 hard disk ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildiği ifade edildi

AYDINLATILAN EYLEMLER...

2009 YILI

Kağıthane'de PTT şubesine molotof kokteylli saldırı düzenlenmesi, daha sonra yol kapatılarak havai fişekli korsan gösteri düzenlenmesi.

Beyoğlu'nda yasadışı örgüt lehine slogan atılarak vatandaşlara ait araçların taş ve sopalarla tahrip edilmesi.

Gaziosmanpaşa'da iki ayrı banka şubesine ve bir işyerine hasar verilmesi

Kağıthane'de korsan gösteri düzenlenmesi.

2010 YILI

Kağıthane'de yolun trafiğe kapatılarak korsan gösteri düzenlenmesi, güvenlik güçlerine molotof kokteylli ve havai fişekli mkavemet edilmesi.

Beyoğlu'nda yasadışı örgüt lehine slogan atılması ve yolun trafiğe kapatılması.

Kağıthane'de bir işyerine molotof kokteyli atılması, korsan gösteri düzenlenmesi.

Eyüp ilçesinde park halindeki bir aracın kundaklanması

Kağıthane'de bir ay içinde iki defa PTT şubesine molotof atılması.

Reklam
Reklam

Eyüp'te İETT otobüsüne molotof kokteyli atılması ve korsan gösteri yapılması.

Kağıthane'de park halindeki 5 aracın kundaklanması.

Kağıthane'de bir eve molotof atılması ve bir araca hasar verilmesi.

Şişli'de iki ayrı markete molotof atılması, cadde üzerine ses bombası bırakılması suretiyle 1 ev ve 1 park halindeki araca hasar verilmesi.

Yakalanan kişiler arasında geçtiğimiz Cumartesi günü Gazi Mahallesi'nde korsan gösteri düzenleyerek, polise ses bombası atarak kaçan kişilerin de bulunduğu öğrenildi.

DHA