İstanbul'da polise ikinci operasyon

İstanbul'da sabah saatlerinde polislere yönelik operasyon düzenlendi.

İstanbul'da sabah saatlerinde polislere yönelik operasyon düzenlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ekipler, saat 06.30'da belirlenen adreslere çıkış yaptı.

Operasyon düzenlenen adreslerden biri de Seyrantepe'deki polis lojmanları oldu. Ekipler, buradaki adrese 2 araçla geldi. Bu arada Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de çevik kuvvet ekiplerinin önlem alındığı belirtildi.

LİSTEDE 33 KİŞİ VAR

13 ilde eşzamanlı olarak yürütülen operasyonlarda gözaltı listesinde 33 kişinin olduğu öğrenildi. İstanbul'da Gözaltına alınan bir kişi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şüpheli hastaneye girişte, "Gecemi gündüzüme kattım, çalıştım sonuç bu" dedi.

Reklam
Reklam

BU KEZ DÜŞÜK RÜTBELİ POLİSLER

Gözaltı listesindeki en yüksek rütbelinin “komiser" rütbesinde olduğu belirtiliyor. Yasadışı dinleme iddiasıyla başlatılan ikinci dalga operasyonunun ilk dalgadakinden farkı, bu kez şüpheliler listesindeki isimlerin neredeyse tamamının düşük rütbedeki emniyet mensubu olması.

OPERASYON BU İLLERDE YAPILIYOR

Emniyet mensuplarına yönelik bugün ki operasyonun İstanbul, Van, Hakkari, Mardin, Ankara, Batman, Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde yapıldığı öğrenildi.

Gözaltı sayısı artıyor

İkinci dalga operasyonu kapsamında Van, Hakkari, Bitlis ve Iğdır'da 9 polis gözaltına alındı.

Emniyet mensuplarına yönelik 22 Temmuz operasyonunun 2'nci ayağı bugün sabah satlerinde yapıldı. 14 ilde yapıldığı belirtilen operasyonlar kapsamında Van'da 4, Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde 1 polis, Hakkari'de ise 3 komiser gözaltına alındı. Yapılan gözaltılarla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

IĞDIR'DA 1 KOMİSER YARDIMCISI GÖZALTINA ALINDI

İstanbul merkezli başlatılan 'Yasadışı dinleme' operasyonu kapsamında Iğdır Emniyet Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı H.A. gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Yasadışı dinleme operasyonu nedeniyle bu sabah Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli komiser yardımcısı H.A. evine gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğüne götürülen komiser yardımcısı H.A. İstanbul'a gönderilecek.

Öte yandan 'yas adışı dinleme' operasyonu kapsamında Ağrı Emniyet Müdürlüğü bünyesinde herhangi birı gözaltı olmadığı bildirildi.

GÜNEYDOĞU’ DA 11 POLİS GÖZALTINDA

Emniyet'te yasadışı dinleme gerekçesiyle İstanbul merkezli düzenlenen operasyon kapsamında, Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak ve Bingöl'de 11 kişi gözaltına alındı. İstanbul merkezli emniyette yasadışı dinleme operasyonunu ikinci ayağında, Diyarbakır'ın merkez ile Silvan ve Ergani ilçelerinde görev yapan 3 komiser yardımcısı, Mardin'de 1 komiser yardımcısı, Bingöl'de 1 komiser yardımcısı, Batman'da aralarında biri başkomiser 3'ü komiser yardımcısı olmak üzere 4 kişi ve Şırnak'ta ise 2 komiser yardımcısı gözaltına alındı. Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak ve Bingöl'de gözaltına alınan 11 emniyet görevlisinin soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul'a gönderilecekleri belirtildi.

Reklam
Reklam

31 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Emniyet'te "paralel yapı" iddiasıyla 22 Temmuz'da başlatılan operasyonda gözaltına alınan 115 polisten 31'i tutuklamıştı. Casusluk suçlamasıyla tutuklananlar arasında eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün de vardı.

Bekir Bozdağ: O ifadeleri duydukça üzülüyorum

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ankara'da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Emniyette devam eden operasyonlarla ile ilgili sorulan soruya Bozdağ, "Ben yargı süreçlerine ilişkin değerlendirmeler yapmayı doğru görmüyorum. Süren bir adli süreç var. Bu sürecin hukuk içerisinde işleyip işlememesi önemlidir. Eğer süreç usül mevzuatına uygun hukuka uygun işliyorsa orada sorun yoktur. Önemli olan sürecin sağlıklı ve hukuka uygun

işlemesidir ama bu süreçlerle ilgili Türkiye'de bazı çevreler tarafından büyük bir algı operasyonu yapıldığını hep beraber görüyoruz. Ben onun için diyorum ki algı operasyonlarıyla yargılama faaliyetlerini etkilemek doğru değil. Geçmişte de biz bunu yaşadık. Bir sürü hadise oldu. Ergenekon oldu, 17 Aralık, 25 Aralık... Baktığınızda pek çok Türkiye'de gündeme gelen soruşturmalarda biz bunu görüyoruz. Onun için diyoruz ki bırakın soruşturma hukuka uygun bir şekilde işlesin ve işleyen soruşturma zaten gerçeği sonunda ortaya çıkaracaktır. Hepimiz onun sonuçlarını bekleyelim" şeklinde yanıt verdi.

Reklam
Reklam

"YARGININ İÇERİSİNDE FETHULLAH GÜLEN'E BAĞLI HAKİM VE SAVCI İFADELERİNİ DUYDUKÇA ÜZÜLÜYORUM"

"Operasyonun yargı ayağı olacak mı?" sorusuna Bozdağ,"Hakim ve savcıların soruşturulması ve kovuşturulmasının usulü diğer kamu görevlilerine göre farklılık arz ediyor. Onlarla ilgili ayrı bir prosedür var" diyen Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:"Ben HSYK Başkanı, Adalet Bakanı olarak hakim ve savcılarımızın ‘şucu- bucu’ diye ayrılmasını yaftalanmasını isimlendirilmesini çok yanlış görüyorum ve bundan da fevkalede rahatsızım. Yargının içerisinde Gülen'e bağlı şu kadar hakim ve savcı ifadelerini duydukça üzülüyorum. Bu yargı, sadece milletin yargısıdır. Anayasa ve hukuka, kanuna, vicdanına bağlı olmalıdır. Onun dışında hiçbir kimseye bağlı olmamalıdır. Yargının üzerindeki Gülen gölgesini veya bir tarikatın bir ideolojinin bir siyasetin gölgesini kaldıracak olan şey anayasa ve yasalarda yapılacak değişiklikler değildir. Biz ne değişiklik yaparsak yapalım bunu

başarma şansımız gözükmüyor. Bunu yargıda görev yapan hakim ve savcılar kaldırabilir. Verdikleri adil kararlarla kaldırılabilir" dedi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: