İstanbul'da polise silahlı saldırı

İstanbul'da Aşiyan semtindeki çatışmada 1 polis şehit oldu, 1 polis yaralandı.

İstanbul'daki Aşiyan Mezarlığı'nda polis ekipleri Yunuslar ile bir kişi arasında çatışma çıktı. Çatışmada Yunuslar'dan Turgay Yılmaz şehit oldu, diğeri yaralandı. Saldırganın vurularak ağır yaralandı.

[**

**](https://www.mynet.com/saldirgan-hastanede-oldu-110100512331)

[**

**](http://video.mynet.com/habervideo/Asiyan-mezarligi-nda-catisma-1-sehit/531736/)

[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/mezarlikta-polise-saldiri-istanbul-da-polise-silahli-saldiri/5935/152707/)

Reklam
Reklam

[](https://www.mynet.com/hayati-tehlikeyi-atlatti-110100512319)

[**

**](https://www.mynet.com/agir-yarali-saldirgana-7-kursun-isabet-etmis-110100512304)

Kimliği henüz belirlenemeyen ve 25-30 yaşlarında olduğu sanılan bir kişi saat 13.45 sıralarında Aşiyan Mezarlığı'na girdi. Şüpheli, mezar ziyaretine gelenlere “Neden bakıyorsunuz”, “Allah'a inanmıyor musunuz?” diye bağırdı ve ezan okudu. Şüphelinin bıçak taşıdığını gören çevdekiler, polise haber verdi.

KİMLİK YERİNE BIÇAK ÇIKARDI

Polis ekipleri mezarlığa sevk edildi. Mezarlığa ilk olarak Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı iki Yunus ekibi 5 dakika olay yerine geldi. Görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre Yunuslar, şüpheli kişinin kimliği sordu.

Reklam
Reklam

Şüpheli kimlik yerine üzerinde taşıdığı 20 cm'lik bıçağı çıkardı ve Yunuslar'dan birine sapladı. Yunus'un tabancancası eline geçiren şüpheli polislere ateş etti. Diğer polis de şüpheliye ateş ederek karşılık verdi. Şüpheli, polislerden birini göğsünden ağır, diğerini ise kolundan yaraladı.

ÇATIŞMADA SALDIRGAN DA YARALANDI

Yaralı polisler ambulansla Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis ekipleri meslektaşlarına kan vermek için hastaneye akın etti ancak polislerden Turgay Yılmaz tüm çabalara rağmen kurtarılmadı.

Bu arada, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polis memurunun da Mehmet Birlik olduğu öğrenildi.

Yaralı yakalanan saldırgan da hastaneye kaldırıldı.

Saldırganın adı Barış Doğan

Sarıyer'deki silahlı çatışmada bir polis memurunu şehit eden, birini de yaralayan saldırganın adının Barış Doğan olduğu açıklandı.

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcı Tufan Ergüder açıkladı

Basın mensuplarına açıklama yapan Ergüder, polis memurlarının "bıçaklı şahıs" ihbarı üzerine mezarlığa geldiklerini ve sakinleştirilmeye çalışılan saldırganın kimlik kontrolünün yapıldığı sırada arbede yaşandığını ifade etti. Yaşanan arbede sırasında saldırganın polis memurlarından birini bıçaklayıp, sonrada silahını alarak ateş açtığı yönünde tahminleri olduğunu aktaran Ergüder, "2 personelimizi yaralıyor. Takviye ekiplerin gelmesiyle çatışma ortamı oluyor. Şahıs ekiplerimize ateş ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Ergüder, polis memurlarının kimlik bilgilerini veremeyeceklerini de ifade ederek, yaralı polis memurunun durumunun kötü olmadığını kaydetti. "Saldırganın durumunun ağır olduğunu söyleyebiliriz" diyen Ergüder, polis memurlarından birinin öldürücü yerlerine isabet eden iki kurşunla şehit olduğunu ifade etti. Emniyet Müdür Yardımcı Tufan Ergüder, saldırganın tek olmadığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine de, "İkinci şahıs yok. Biz her ihtimale karşılık tedbir aldık" diye konuştu.

Ergüder, ambulansların olay yerine geç geldiği iddialarını da yalanladı. Polislerden birinin 3, birinin de 1 senelik memur olduğunu kaydeden Tufan Ergüder, saldırganın üzerinden çıkan kimliği araştırdıklarını, bazı bilgilere ulaştıklarını ve konuyu daha detaylı araştırmaya devam ettiklerini vurguladı.