"İstanbul'da rant köprüsüne hayır"

TMMOB Şehir Plancıları Odası, hükümetin İstanbul’da yapmayı hedeflediği 3. köprünün rant arayışı olduğunu savundu.

ANKARA (ANKA) - TMMOB Şehir Plancıları Odası, hükümetin İstanbul’da yapmayı hedeflediği 3. köprünün rant arayışı olduğunu savunarak, İstanbul’u "harcamak isteyenlerin" karşısında duracaklarını belirtti.

TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'a 3. köprünün yapılması konusunda uzmanların karşı çıkışlarının görmezden gelindiği belirtildi. İstanbul'un trafik sorunlarından kurtuluşunun köprü olduğu söylemiyle ikna kampanyası başlatıldığı ifade edilen açıklamada, "İstanbul'a yapılacak 3. köprünün, İstanbul'un doğal değerlerini, yaşayanlarını rant adına kurban edeceği açıktır. İstanbul'da yapılan iki köprünün, kentin gelişmesini nasıl dönüştürdüğüne ve kentin çevresindeki korunması hayati öneme sahip doğal alanları nasıl tahrip ettiğine ilişkin örneklere bakıldığında, kuzeyde yapılması için ısrar edilen 3. köprünün, İstanbul'da yaşamı çekilmez hale getireceği açıktır. Kentin güneyde doğu-batı eksenli gelişimini kuzey eksenine çekecek 3. köprü, ulaşım sorununu çözmekten öte, kısa bir süre içinde yeni yerleşim alanlarının açılmasına ve kuzeyde yer alan orman alanlarıyla su havzalarının tamamının onarılamaz şekilde tahrip edilmesine neden olacaktır." denildi.

Reklam
Reklam

-RANT ADINA İSTANBUL GÖRMEZDEN GELİNİYOR-

Siyasilerin rant adına İstanbul gibi bir kenti görmezden geldiğine dikkat çekilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Köprünün yapımında ısrar edenler, bu gerçekleri geçtiğimiz yıllarda kendileri dile getirirken, bugün çok iyi bildikleri bu gerçeği rant adına görmezden gelmektedir. Böylesine büyük bir yanlışın çözüm olarak gösterenlerin tek amacının, yarattıkları rant ile yandaşlarını zengin etmektir. Ancak bu beklenti, kamuyu açıkça zarara uğratacak bir beklentidir. Hükümet, 3. köprünün İstanbul trafiğinde çözüm değil kaos yaratacağını bildiği halde, ekonomik kriz içindeki bir ülkenin kurtuluşunu yine İstanbul’a bağlamıştır." (ANKA)