"İstanbul'da Romanlar: Çingene Ateşi"

1 Mayıs 2007'de açılışı yapılacak uluslararası etkinliğe birçok sanatçı katılacak. Müzik dinletileri, konserler, tiyatro, halk dansları gösterilerinin yanı sıra programın en çok ilgi çeken bölümlerinden birinin "ULUSLARARASI ÇİNGENE FOTOĞRAFLARI SERGİSİ " olacağı bildiriliyor. Açılış tarihi 1 Mayıs'ta serginin de açılışı yapılacak. Tüm etkimlikler gibi sergi de 5 Mayıs 2007, gün sonuna dek görülebilecek.

Serginin 2 bölüm halinde sunulacak:

1 ) "İstanbul'da Romanlar: Çingene Ateşi":

‘Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında İstanbul'da eski yerleşim alanlarının yenilenmesi sürecinde, Sulukule, Kağıthane, Küçükbakkalköy, Dolapdere semtlerinde yaşayan Romanlarla yakın ilişkilerden doğmuş fotoğraflardan oluşan bir projedir.

Reklam
Reklam

Bildiğimiz gibi ‘Kentsel Dönüşüm Projesi' kapsamında Kağıthane ve Küçükbakkalköy'de yıkımlar oldu. Sulukule'de yıkımlar henüz başlamamış olsa da diğer semtler gibi orası da boşaltılacak. Dolapdere'deki Romanlar da yıllardır yaşamış oldukları bölgeden zorla göç ettiriliyor.

Proje İstanbul'daki Romanların kendilerine özgü yaşamlarını ve yıkımları bir belge niteliği ile ortaya koyuyor.

Bu özel projeyi fotoğraf sanatıyla hayata geçiren 2 sanatçı: Timurtaş Onan ve Yunus Emre Aydın.

Yer: Olbia Kültür Merkezi Sanat Galerisi

2 ) Genç Roman Fotoğrafçılar (Yunanistan Kültür Bakanlığının Desteği ile) Sunan: Stelyos EFSTATHOPOULOS

Şenliğin ikinci günü 2 Mayıs 2007'de Fotoğraf Sanatçısı Timurtaş Onan'ın " DOLAPDERE ZAMANSIZ "adlı DİA GÖSTERİSİ-SÖYLEŞİSİ yapılacaktır.