İstanbul'da "sağanak" alarmı

İstanbul'daki sağanak yağış nedeniyle, Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) alarma geçtiği bildirildi.

İSTANBUL (A.A) - İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün verileri doğrultusunda, kentteki sağanak yağış nedeniyle AKOM'un alarma geçtiği belirtildi. İstanbul'da dün gece yarısı başlayan yağışların öğle saatlerinde etkisini kaybettiği açıklandı.

Olası su baskınlarına karşı, itfaiye, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü ve İSKİ ekiplerinin hazır bekletildiği ifade edilen açıklamada, Beykoz Akbaba ile Kağıthane Cenderesi'nde taşkın meydana geldiği kaydedildi. Taşkın sonucu, Ayazağa-Kemerburgaz yolunun kısa süreli trafiğe kapalı kaldığı, su taşkınına ekiplerin müdahale ettiği hatırlatıldı.

Reklam
Reklam

Beykoz'da da Akbaba Deresi'nde alt yapı çalışmaları sürerken, yağmur sonrası derenin taştığı, dere yatağına inşa edilmiş 3 katlı bir binanın toprak kayması sonucu çöktüğü, olayda ölen ve yaralanan olmadığı anımsatıldı. Çöken binanın yanındaki yine 3 katlı 2 binanın da tedbir amaçlı boşaltıldığı, bölgede, Büyükşehir ve Beykoz belediyesi ekiplerinin çalışmalarının sürdüğü ifade edildi.

Bu arada, İDO'nun Bandırma-Yenikapı arasındaki 07.00 ve 18.30'daki seferlerinin yanı sıra, Kartal-Yalova seferinin de iptal edildiği kaydedildi.

Yapılan ölçümlerde ise son 24 saatte Çavuşbaşı'na metrekareye 46.4, Ömerli'ye 24.8, İkitelli'ye 22, Çatalca'ya 42, Sarıyer'e 45.6, Şile'ye 42.8 kilogram yağış düştüğü bildirildi.