İstanbul'da Spor Bir Tık Uzakta

İstanbul’daki spor alanlarının bütün detaylarının yer aldığı 'Spor Envanteri 2012' kitabı ve www.istanbulsporenvanteri.com sitesi Büyükşehir...

İstanbul’daki spor alanlarının bütün detaylarının yer aldığı 'Spor Envanteri 2012' kitabı ve www.istanbulsporenvanteri.com sitesi Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş tarafından basına tanıtıldı. Başkan Topbaş, İstanbul’un spor hafızasının oluşturulduğunu söyledi.

İstanbul’daki spor alanlarının bütün detaylarını bir sitede toplayan www.istanbulsporenvanteri.com ile 'Spor Envanteri 2012' kitabı, Başkan Kadir Topbaş tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Sütlüce Tanıtım Çadırı’nda düzenlenen toplantıyla basına tanıtıldı. Toplantıda konuşan Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un yıllarca konuşulan ama yapılmayan spor envanterini çıkardıklarını belirterek, “Teknolojinin verdiği imkanları da kullanarak sporun hafızasını oluşturduk. Spor yapmak isteyen insanları doğru yönlendirmek önemli” dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı spor yatırımlarının bir çoğunun Başbakan Erdoğan’ın belediye başkanlığına gelmesiyle başladığını, kendilerinin de 8.5 yıldır spora çok önemli yatırımlar yaptığını ifade eden Başkan Topbaş, şöyle konuştu; “İstanbul’da bugüne kadar spora 1 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptık. Okullara yaptığımız kapalı spor salonlarından tutun da, onlarca komplekse ve tesise kadar, hatta sahillerdeki spor alanları ve bisiklet yolları hep bizim dönemimizde yapıldı. Bu çok da etkili oldu. Günlük ortalama 7 milyon insanımız spor yapar hale geldi. İstedik ki şehirli insanımız sporu yaşamının parçası olarak benimsesin. İstanbul’da 7’den 70’e herkes spor yapsın. Çünkü insanlar şehrin yoğunluğundan dolayı bedensel aktiviteleri bırakarak bel fıtığı ve menüsküs gibi bir takım şehir hastalıklarına maruz kalıyor. Spor tesislerini yaparken engelli, yaşlı gibi bütün dezavantajlı grupları da düşünmek ve herkese spor yapma imkanı vermek zorundaydık. Zaten İstanbul’un AB’nin dışında bir şehir olarak 2012 Avrupa Spor Başkenti seçilmesinin temelinde bu yatırımlarımız yatıyor. Heyetler geldi, tesisleri ve halkımızın sporla ilişkisini gördü. Bu nedenle böyle bir payeyi bize verdiler.”

Reklam
Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kendi bünyesinde 4 bin 800 kayıtlı, 1700 lisanslı sporcusu bulunduğunu vurgulayan Kadir Topbaş, amatör spor kulüplerine de çok önemli yardımlar yaptıklarını hatırlattı. “Olimpiyatlardan ve dünya şampiyonalarından madalya getiren birçok sporcumuz var” diyen Topbaş, “Ama önemli olan vatandaşımızın da spor yapmasıdır. Bunun için gerekli mekanları yaptık. İstanbulluların yapacağı spora neredeki tesisin uygun olduğunu bilmesi için bir envanter ve bir web sitesi hazırladık. Kent içindeki spor yapılabilen bütün alanları her özelliğine kadar bu envanterde gösterdik. Bu envanterin İngilizcesini de hazırlatıyoruz. Yurtdışından İstanbul’a gelen aileler ve turistler de nerede, hangi sporu yapabileceğini görecek. Burada yapılan bütün tesislerin yanı sıra, inşaatı devam eden ve projelendirilen spor tesislerini de görebileceksiniz. Bir noktada bu spor tesislerin otokontrolü de demektir” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: