İstanbul’da suyun serüveni siyah-beyaz karelerde

Tepeleri ile meşhur İstanbul’un su serüveninde sular hep uzaklardan geldi. Şehrin su ihtiyacını karşılamak için...

Tepeleri ile meşhur İstanbul’un su serüveninde sular hep uzaklardan geldi. Şehrin su ihtiyacını karşılamak için ise 19. yüzyılın sonlarında barajlar inşa edilmeye başlandı.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul’un su serüvenini yansıtan siyah-beyaz kareleri klip haline getirdi. Müzik eşliğinde hazırlanan klipte; suyu Beyoğlu’na ulaştırmak için Kağıthane sırtlarında dönemin ifadesiyle ‘Venturi odaları’ inşaatına ilişkin fotoğraflar yer alıyor. Ayrıca, Anadolu yakasının su ihtiyacını karşılamak üzere 1893 yılında Elmalı deresi üzerine kurulan ilk Elmalı barajının ardından 1952’de yapımına başlanan ikinci Elmalı barajı inşaatına ilişkin fotoğraf kareleri de paylaşılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz