İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

İSTANBUL (İHA) - İstanbul'da, uyuşturucu madde kaçakçılığına yönelik 2 ayrı operasyonda 4 kişi toplam 265 kilogram eroinle birlikte yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, operasyonlarla ilgili emniyet müdürlüğünde basın mensuplarına bilgi verdi.

Cerrah, "Rüzgar" adı verilen operasyonla 27 Kasım günü Sakarya ilinde bir kamyonda 66 kilogram eroin ele geçirildiğini, yakalanan iki kişinin adli makamlara sevk edilerek tutuklandığını söyledi.

Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, "Yağmur" adı verilen operasyonun Küçükçekmece'de yapıldığını belirterek, "8 Aralık günü Küçükçekmece'de bir aracın bagajında yapılan arama sonucu 199 kilogram eroin ele geçirildi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne intikal eden bir istihbaratın değerlendirildiği olayda iki şüpheli hakkında soruşturma işlemleri devam etmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

Cerrah, son 2 günde sokak satıcılarına yönelik 2 operasyonda 20 şüpheliyle birlikte 160 kilogram esrar ele geçirildiğini belirtti.
Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü tarafından 9-10 Aralık günleri sürdürülen uygulamalar sırasında 18 kişinin gözaltına alındığını söyleyen Cerrah, şöyle konuştu: "Bir evde bir otelde yapılan aramalarda 144 kilogram esrar ve bir adet ruhsatsız tabanca bulundu. Yine 9 Aralık günü bir ihbarı değerlendirilmesi sonucu Bahçelievler'de bir evde 2 şüpheliyle birlikte 25 kilogram 740 gram esrar ele geçirildi"

Uyuşturucu maddeleri basın mensuplarına gösteren Cerrah, "Bayramlık şeker gibi" dedi.

Öte yandan "Rüzgar" adlı operasyonda Ş.A ve S.A adlı baba - oğul gözaltına alındı. Baba Ş.A.'nın 66 kilogram uyuşturucu maddeyi kamyona zulaladığı belirlenirken, oğlu S.A'nın ise uyuşturucu madde kaçakçılığını organize ettiği öğrenildi. Mahkemeye çıkarılan baba oğul tutuklandı.

"Rüzgar" ve "Yağmur" adlı operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucuların ise Hollanda'ya sevk edilmek istendiği belirlendi.

Reklam
Reklam

Cerrah, Papa'nın İstanbul ziyaretinde polisin gözaltına aldığı zenci sığınmacılara hamallık yaptırdığı iddiası üzerine bu kişilerin gözaltında bulunan kişiler olmadığını, Eminönü Belediyesi tarafından ücret karşılığı özel bir şirkete yaptırıldığını ifade etti.