İstanbul'da yağmur kazası: 20 yaralı

İSTANBUL (İHA) - Üsküdar Harem'de çiseleyen yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda 5 şehirlerarası yolcu otobüsü kaza yaptı. Kazada yaralanan 20'den fazla yolcu ve sürücü hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgilere göre, kaza saat 05.30 sıralarında Üsküdar Birinci Ordu Komutanlığı Kışlası önünde meydana geldi. İddialara göre, hafif şekilde çiseleyen yağmur yüzünden kayganlaşan yola hızlı giren yolcu otobüsleri, sürücülerinin kontrolünden çıktı. Kaza yapan öndeki otobüslere çarpmamaya çalışan diğer otobüsler de arka arkaya kaza yaptı. Bazı otobüslerin karşı yola geçerek duvara çarptığı görüldü. Kaza nedeniyle otobüste sıkışan sürücü ve yolcular ise ancak itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı. Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edilirken, 20'den fazla yaralı çevre hastanelerde tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Kazayı anlatan otobüs şoförü, sabahın erken saatleri olduğu için uyuduklarını ve ne olduğunu anlamadıklarını söyledi. Kazaya Birinci Ordu Komutanlığı'nda bulunan askerler de müdahale etti. Kaza nedeniyle Harem Otogarı'na gidiş yolu tamamen trafiğe kapandı. Kaza yapan araçların kaldırılmasının ardından trafik tekrar normale döndü. Kaza yapan otobüs yolcuları ise başka otobüs ve servis araçlarıyla gidecekleri yere götürüldü.