İstanbul'da yoğun sis

İstanbul'da dün akşam saatlerinden itibaren görülen sis gece etkisini arttırdı. Görüş mesafesini düşüren sis nedeniyle şehir hatları vapur seferleri iptal edilince vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İstanbul'da özellikle yüksek kesimlerde etkili olan sis, trafikte görüş mesafesinin azalmasına neden oldu, sürücüler araçlarının hızını düşürerek ilerleyebildi.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/istanbulda-yogun-sis--istanbul-sis-altinda/11220/1204422/)

Sis deniz ulaşımını da etkiledi İstanbul Boğazı, çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

TEM, Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde görüş mesafesi yer yer 20 metrenin altına düştü.

Reklam
Reklam

Yoğun sis nedeniyle Boğaziçi Köprüsü'nün ışıkları dahi köprünün üzerinden zor fark edildi.

Özellikle Fatih, Beşiktaş, Avcılar, Beylikdüzü, Kağıthane, Çamlıca, Arnavutköy, Sultangazi, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye, Çekmeköy ve Sancaktepe ilçelerinde etkili olan sisli hava, araç sürücülerine zor anlar yaşattı.

Atatürk Havalimanı'nda görüş mesafesi 350 metreye kadar düştü. Yetkililer, yoğun sisin uçuş trafiğini etkilemediğini söyledi.

DENİZ ULAŞIMINA SİS ENGELİ

İstanbul genelinde etkili olan sis sebebiyle deniz ulaşımı da yapılamıyor. Şehir Hatları Vapur seferleri ile Sirkeci-Harem Arabalı Vapur seferleri iptal edildi. Deniz yoluyla işyerlerine gitmeye çalışan vatandaşlar mağdur oldu. Seferler bir sürelik aksamanın ardından normale döndü.Şehir Hatları'ndan alınan bilgiye göre, tüm vapur seferleri saat 09.15 itibariyle yapılmaya başlandı. İptal edilen Sirkeci-Harem hattı araba vapuru seferleri normale döndü.

İstanbul’da dün akşam saatlerinden itibaren görülmeye başlayan sis sabaha karşı etkisini iyice artırdı. Görüş mesafesi bazı yerlerde 20 metrenin altına düştü. İstanbul Boğazı’nda da adeta göz gözü görmedi. Yoğun sis sebebiyle Şehir Hatları Vapur seferleri ile Sirkeci-Harem arabalı Vapur seferi iptal edildi.

Reklam
Reklam

İşyerlerine gitmek için vapuru kullanan vatandaşlar, iptal seferler yüzünden mağdur oldu. Bazı vatandaşlar, iskelede seferlerin yeniden başlamasını beklerken bazıları da ticari taksi ile işine gitti. Yetkililer, sis dolayısıyla görüş mesafesinin iyice düştüğü karayollarında da herhangi bir aksaklık yaşanmaması için sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Çevik kuvvet minibüsü devrildi

Çevik kuvvet otobüsü TEM Otoyolu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü istikametinde takla attı. Kazada çok sayıda polisin yaralandığı belirtildi.

Kaza saat 09.30 sıralarında meydana geldi. Alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu üzerinde seyir halinde olan çevik kuvvet otobüsü Harp Akademileri mevkiinde takla attı. Kaza nedeniyle olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralı polisler çevre hastanelere kaldırıldı. TEM Otoyolu’nda yoğun trafiğe neden olan kazaya ilişkin incelemeler sürüyor.

Anahtar Kelimeler: