İstanbul’da yollar nefes aldı

İstanbul'da Ramazan Bayramı'nın yaklaşması nedeniyle birkaç gündür yoğun olan trafiğin yerini, bayram tatilinin başlamasıyla birlikte akıcı araç trafiğine bıraktı.

İstanbullular 4 günlük bayram tatilini değerlendirmek için şehri terk etmesiyle yollar adeta nefes aldı.

İstanbul'da şoförleri isyan ettiren trafik yoğunluğu, Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte yerini boş yollara ve akıcı araç trafiğine bıraktı. Çoğu İstanbullu, 4 günlük bayram tatilini değerlendirmek için salı günü itibarıyla şehri terk etmeye başlayınca yollar adeta nefes aldı. Ana arterler ve köprülerde de akıcı hale geldi. Öte yandan Ramazan Bayramı nedeniyle köprü ve otoyollar tatil bitimine kadar ücretsiz olacağı öğrenildi.

Reklam
Reklam

TEKİRDAĞ-İPSALA KARAYOLUNDA TRAFİK FELÇ

Tatili yurt dışında geçirmek için yola çıkanlar, Tekirdağ- İpsala arasındaki 80 kilometrelik yolu 2.5 saatte geçebildi.

Karayollarının bir çok noktasında olduğu gibi Tekirdağ ve ilçelerinde onarım ve yapım çalışmaları trafiği felç etti. Malkara'da 3 noktada devam eden onarım ve bakım çalışması, İnecik'te yol bakım çalışması ile giriş ve çıkıştaki battı- çıktı geçit inşaatı, Keşan'da yol yapım çalışması Tekirdağ- İpsala yolunda seyreden sürücüleri çileden çıkardı.

Bayramı yurt dışında geçirmek için bu sabah İstanbul'dan yola çıkanlar, karayolu bakım- onarım ve yapım çalışmaları nedeniyle kuyruklarda uzun süre beklemek zorunda kaldı.

TEM İZMİT GEÇİŞİNDE TRAFİK ADIM ADIM

Bayram öncesi gün boyu trafik yoğunluğunun yaşandığı TEM Otoyolu'nun İzmit geçişinde gece yarısı tatilcilerin yolculuğu çileye dönüştü. TEM'in İzmit geçişi akşam saatlerine kadar akıcı bir trafik olmasına rağmen gece ilerleyen saatlerde İstanbul istikametinden ardı arkası kesilmeyen araç trafiği nedeniyle gece yarısına doğru durma noktasına geldi. Gebze-İzmit arasında inanılmaz bir yoğunluk görülürken, bazıları arıza, bazıları da küçük maddi hasarlı kazalara karışan araçlar nedeniyle trafik birbirine girdi.Tüm bu yoğunluğa, TEM'in İzmit'deki viyadük ve tünellerin de bulunduğu Gültepe ve Bekirdere rampasında yolun 3'ten 2 şeride düşmesi de eklenince, trafik sık sık durdu. Yaşanan karmaşaya trafik polisleri müdahalede güçlük çekmeye başladı. Trafik, bu bölge geçilip Uzunçiftlik mevkiine gelindiğinde ise Sapanca'ya doğru rahatlıyor.

Reklam
Reklam

(Ajanslar)

Anahtar Kelimeler: