İstanbul'daki cam binalar

İSTANBUL (İHA) - Moskova'nın güneybatısındaki Yasenevo bölgesinde yüzme havuzu çatısının çökmesi sonucu 28 kişinin hayatını kaybetmesi, Türkiye'deki cam binaların durumunu gündeme getirdi.

İstanbul'da bulunan cam binalardan biri olan Tatilya, özellikle çocukların eğlence mekanı. Çatısı cam olan binanın güvenliği hakkında bilgi veren Tatilya Teknik Müdürü Behiç Babaloğlu, herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını söyledi. Babaloğlu, her gün yüzlerce çocuğun eğlenmek için aileleriyle birlikte geldiği Tatilya'nın yapımı sırasında her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü ifade ederek, binanın çatısı oval olduğundan kar tutmadığına dikkat çekti. Behiç Babaloğlu, "Sadece çatı 8 milyon dolara mal oldu. Cam çatı oval şeklinde olduğu için kar tutmuyor. Ayrıca alttan ısıtmalı ve çelik konsüsyonla destekli. 1997 yılında tasarım ödülü aldı" dedi.

Reklam
Reklam

Moskova'da yaşanan olayın dehşet verici olduğunu ifade eden Babaloğlu, binanın güvenli olduğunu ve herhangi bir tehlikenin söz konusu olmadığını sözlerine ekledi.