İstanbul'daki kutlamalar sona erdi

İSTANBUL (İHA) - 1 Mayıs İşçi Bayramı, Kadıköy İskele Meydanı'nda yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla kutlandı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı kutlama programı sırasında zaman zaman bölücü örgüt lehine sloganlar atıldı.

1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları, İstanbul'da Kadıköy İskele Meydanı'nda gerçekleştirildi. Polis ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren İskele Meydanı ve civarında yoğun güvenlik önlemleri aldı. Demokratik kitle örgütleri ve meslek odalarının üyeleri, saat 10.00'da Haydarpaşa Numune Hastanesi, Altıyol Meydanı ve yakın bölgelerde toplandı. Farklı noktalarda toplanan gruplar, İskele Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Sloganların atıldığı, yürüyüş sırasında renkli görüntüler yaşandı. Ellerinde, bağlı bulundukları örgütlerin flamalarını ve pankartlarını taşıyan gruplar, attıkları sloganlarla 1 Mayıs'ı bayram havasında kutladı.

Reklam
Reklam

Çeşitli parti ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, farklı örgütlere bağlı eşcinseller de kutlama programındaki yerlerini aldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen gruplar, sık sık "Bayramımız kutlu olsun" şeklinde slogan attı. Adeta bayram havasının yaşandığı İskele Meydanı'na gelen gruplar, "İnsanca yaşam, insanca düzen için yürüyoruz" yazılı pankartlar taşıyarak, İşçi Bayramı'nı kutladı.

Sabahın erken saatlerinden Kadıköy İskele Meydanı ve civarında yoğun güvenlik önlemleri alan emniyet güçleri, kutlamalar sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için önlemleri üst düzeye çıkardı. Meydan girişinin farklı yerlerinde arama noktaları oluşturuldu. İskele Meydanı'na girişte oluşturulan kontrol noktalarına gelen gruplar, sıkı bir aramadan geçirildi. Kutlamaların olaysız bir şekilde tamamlanması için alınan güvenlik önlemlerine ek olarak polis helikopteri de havadan kontrol uçuşları yaptı. Kalabalık arasındaki bazı grupların, bölücü örgüt lehine slogan atması dikkat çekerken, meydanın farklı noktalarına yerleştirilen kameralarla da, kutlamalar İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden dakika dakika takip edildi.

Reklam
Reklam

Farklı noktalarda toplanan çok sayıda kişinin İskele Meydanı'na girmesiyle birlikte kutlama programı başladı. Yaklaşık 30 bin kişi, attıkları sloganlar ve şarkılar eşliğinde 1 Mayıs İşçi Bayramı'nı kutladı. Program kapsamında sırasıyla DİSK Genel Sekreteri Musa Çam, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul kalabalığa seslendi. İşçilerin haklarını savunan sendika temsilcileri, kalabalık tarafından uzun uzun alkışlandı. Konuşmalar, zaman zaman atılan sloganlarla kesildi. Yoğun kalabalık, yapılan konuşmaların ardından çalınan müzikler eşliğinde coştu.

İllegal sloganların atıldığı kutlamalara katılan bazı bayanların, bölücü örgütün renklerini taşıyan bez parçalarıyla başlarını örtmeleri dikkat çekti. Kutlamaların sona ermesinin ardından dağılımlar başladı. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da dağılımlar sırasında herhangi bir gerginlik yaşanmaması için bölgede denetleme yaptı.

Öte yandan, alınan güvenlik önlemleri çerçevesinde Kadıköy İskele Meydanı'na gelen yollar trafiğe kapatıldı. Bölgedeki tramvay seferleri de iptal edilirken, vapur seferlerine kutlamalar bitene kadar ara verildi. Kadıköy'e gelecek olan vapurlar, Üsküdar ve Harem iskelelerine gönderildi. Ara verilen tüm seferler, saat 16.00 itibariyle normale dönecek.

Reklam
Reklam