İstanbul'daki patlama dünyada böyle duyuruldu

Bugün sabah saatlerinde İstanbul Beyazıt'ta meydana gelen patlama uluslararası basın kuruluşlarında da geniş yer buldu.

İstanbul Vezneciler'de bu sabah polis aracına yönelik yapılan bombalı saldırı dünyada flaş haber olarak verildi. Uluslararası basın kuruluşları hedefin polis aracı olduğunu vurguladı. Patlamaya ilişkin ilk haberler şöyle:

AFP: İstanbul Valisi Vasip Şahin, patlamada dört vatandaş ve yedi polisin hayatını kaybettiğini söyledi. 36 kişi de yaralandı.

Reklam
Reklam

Reuters: İstanbul’daki bombalı patlamada, polis otobüsü hedef alındı. İstanbul Valisi Vasip Şahin, polis aracına yönelik bombalı saldırıda yedi polis ve dört sivil olmak üzere 11 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BBC: İstanbul’un merkezindeki bir otobüs durağında patlama meydana geldi. PKK ve komşu Suriye’deki çatışmanın bir sonucu olarak Türkiye’de şiddet olayları son dönemde artış gösterdi.

Associated Press: İstanbul’daki bombalı saldırı, çevik kuvvet polislerini taşıyan bir aracı hedef aldı.

Russia Today: İstanbul'da polis aracının geçişi sırasında patlama oldu. Saldırı sabahın yoğun saatlerinde İstanbul Üniversitesi yakınlarındaki turistik bir bölgede meydana geldi.

Guardian: Ülke, bu yıl İstanbul'da İslam Devleti cihatçılarına mal edilen iki ölümcül saldırı ve Ankara'da sorumluluğu Kürt militanlarınca üstlenilen ikiz saldırılardan sonra üst düzey güvenlik önlemleri almıştı.

Reklam
Reklam

Bild: İstanbul'da yine bombalı saldırı- "İstanbul yeniden terörle sarsıldı. Türk metrepolünün merkezinde Salı sabahı meydana gelen patlamada en az 11 kişi öldü, 36 yaralı var.”

Spiegel Online: İstanbul'da polis otobüsüne saldırı- Çok sayıda yaralı "Basında yer alan haberlere göre İstanbul'da bomba patladı. Saldırının hedefinin polis aracı olduğu belirtiliyor. İstanbul'da bu yıl içerisinde gerçekleştirilen iki IŞİD saldırısı kenti sarsmıştı.”

Welt: İstanbul'da patlama sonrası yaralılar var "İstanbul'da güvenlik güçlerine hain saldırı. Polis otobüsünün geçtiği sırada park halindeki bomba yüklü bir araç patlatıldı. Çok sayıda kişi yaralandı. Saldırı, bu şekilde yapılan ilk saldırı değil.”

Anahtar Kelimeler: