İstanbul'daki yürüyüş ertelendi, Birliğe Çağrı Platformu yarın Van'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 23 sivil toplum kuruluşundan oluşan Birliğe...

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 23 sivil toplum kuruluşundan oluşan Birliğe Çağrı Platformu adına yaptığı açıklamada, Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle 30 Ekim’de İstanbul’da yapılacak yürüyüşün ertelendiğini duyurdu. Hisarcıklıoğlu, “Birliğe Çağrı Platformu olarak, bütün enerjimizi Van’ın yaralarını sarmak için harcamaya karar verdik.” dedi. Platform üyesi sivil toplum kuruluşu başkanları yarın Van'a gidiyor.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Birliğe Çağrı Platformu üyesi 23 STK Başkanı’nın yarın Van’a giderek deprem bölgesinde incelemelerde bulunacağını duyurdu. Birliğe Çağrı Platformu adına açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, 30 Ekim’de İstanbul’da yapılacağı duyurulan büyük yürüyüşün ertelendiğini kaydetti. “Şehitleri için yüreği yanan ülkemizin acılarının üstüne bir büyük felaket daha yaşandı. Bu felaketle akan gözyaşları 74 milyonu yine tek yürek yaptı. 7.2 şiddetinde kırılan fay hattı, kalplerimizi ve içimizi titretti." diyen Hisarcıklıoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Depremin hemen ardından, bütün Türkiye, Van’daki kardeşlerimize yardıma koştu. Bu acı olay kardeşliğimizin ne kadar güçlü olduğunu tekrar ortaya koydu. Biz büyük yürüyüşü düzenleyerek 74 milyona ‘sensiz olmaz’ diyecektik. Biz yürüyerek kalplerimizi birleştirecektik. Şimdi halkımızın yürekleri Van’daki felaketi aşmak için çarpıyor. Biz de Birliğe Çağrı Platformu olarak, bütün enerjimizi Van’ın yaralarını sarmak için harcamaya karar verdik. Bu nedenle daha önce duyurusunu yaptığımız büyük yürüyüşümüzü erteleyerek, maddi manevi bütün enerjimizi Van’daki kardeşlerimizin yarasını sarmak için harcayacağız.”

Reklam
Reklam

Birliğe Çağrı Platformu olarak yarın Van’da olacaklarını belirten Hisarcıklıoğlu, “Halkımızın acısını yerinde paylaşıp, ihtiyaçları belirleyeceğiz. Gün, birliğimiz ve bütünlüğümüz için harekete geçme günüdür. Gün, yaraları sarma, acıları hafifletme günüdür.” ifadesine yer verdi.

Birliğe Çağrı Platformu şu üyelerden oluşuyor: Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), HAK- İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), Memur Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye KAMU-SEN), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Noterler Birliği (TNB), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB), Türk Eczacıları Birliği (TEB), Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED), Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB).

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz