İstanbul’dan Ankara’ya Yürüyen Büro Memur-sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan:

Kamu çalışanlarının haklarının geri verilmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan,...

Kamu çalışanlarının haklarının geri verilmesi için İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, yürüyüşünün ikinci gününde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’na ulaştı. Yazgan, “Kars’ta yıkılan ucube anıt gibi olan 666 Sayılı Kararname iptal edilerek çalışanların ellerinden alınan fazla mesai ücreti ve diğer hakları geri verilmelidir” dedi.

Kamu çalışanlarının fazla mesai ücretleri, ek ödemeleri ve ikramiyeleri gibi kaybolan haklarının geri verilmesi, 4/C'lilerin ve sözleşmelilerin kadroya alınması için dün Bakırköy Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasının ardından İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşe geçen Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, yürüyüşünün ikinci gününde İstanbul Anadolu Adalet Sarayı önüne ulaştı. Çok sayıda adliye çalışanı tarafından karşılanan Genel Başkan Yusuf Yazgan, adliye önünde bir açıklama yaptı.

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz yıl uygulamaya konan kamu çalışanlarının mali haklarını düzenleyen 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bu yılbaşından itibaren fazla mesai ücretlerinin kaldırıldığını hatırlatan Yazgan, maaşlarda 200 ile 500 lira arasında düşüş yaşatan kararnamenin çalışanları mağdur ettiğini vurguladı. Kararnameyi ucube olarak niteleyen Yazgan, “Buradan, dünyanın en büyük adalet sarayı, İstanbul Anadolu Adliye Sarayı önünden hükümete sesleniyorum. Kars'taki ucube anıta benzeyen 666 sayılı kararname mutlaka değiştirilmelidir, iptal edilmelidir. Çalışanların fazla mesai ücretleri ve diğer hakları geri verilmelidir. Çalışanların bozulan çalışma barışı yeniden sağlanmalıdır” dedi.

Konuşmasında adliye çalışanlarının sorunlarına değinen Yazgan, adliyelerde artan iş yüküne paralel olarak göstermesi gereken fedakarlığın arttığını ancak çalışanların hak ettiği ücreti alamadığını vurguladı. Bakanlıkta önceden uygulanan nöbet ücretleri ve havuz sistemi kaldırılarak çalışanların ekmeğinin ellerinden alındığını kaydeden Yazgan, “Buda yetmezmiş gibi fazla mesai ücretleri ve yol yardımlarının kaldırılması, promosyon dağıtımındaki adaletsizlik bu işi artık işkence haline getirdi. Adalet terazisinin ibresinin bir kez de olsa çalışanlara dönmesini istiyoruz. Adliyelerde bozulan çalışma barışının yeniden sağlanmasını istiyoruz. Adalet Bakanlığının çocuklarımızın aşından elini çekmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yusuf Yazgan’ın konuşması sık sık çalışanların sloganları ve alkışlarla kesildi. Açıklamanın ardından Gebze istikametinde yürüyüşüne devam eden Yazgan’a belli bir süre adliye çalışanları da eşlik etti. Çalışanlar, ‘en büyük başkan bizim başkan’ ‘yürüyüşünde sonunda kadar seninleyiz’ diyerek Yazgan’a destek verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: