İstanbul'dan Çin'e Bisikletle Gidiyorlar

İngiltere'den uçakla İstanbul'a gelen 3 İngiliz üniversite öğrencisi, Çin'e bisikletle gitmek için başladıkları dünya turu kapsamında Kastamonu'ya ulaştı.

İngiltere'den uçakla İstanbul'a gelen 3 İngiliz üniversite öğrencisi, Çin'e bisikletle gitmek için başladıkları dünya turu kapsamında Kastamonu'ya ulaştı. Cambridge Üniversitesi öğrencileri Alex Hurst ve Nicolas Kernick (21), 1 Haziran'da uçakla geldikleri İstanbul'dan bisikletle başladıkları tur kapsamında Düzce, Bolu ve Karabük güzergahından Kastamonu'nun Hanönü ilçesine geldi. Alex Hurst, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen noel kutlamalarına katılmak üzere yola çıktıklarını söyledi. Farklı bir macera olması için bisikletlerle yolculuk yaptıklarını anlatan Hurst, çok sayıda ülkeden geçerek yaklaşık 12 bin kilometre yol kat ederek 25 Aralık'ta Çin'de olmayı amaçladıklarını belirtti. Kernick ise Türk insanlarını çok sıcakkanlı bulduklarını dile getirerek, "Yollarda insanlar bize ikramlarda bulunuyorlar. Bu yolculukta ailelerimizin ve İngiltere'deki arkadaşlarımızın katkıları çok, kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi. Öğrenciler, Hanönü'de verdikleri molanın ardından ilçeden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: