İstanbul'dan gelip Kızıltepe'de 'Kardeşlik Köprüsü' kurdular

İstanbul'dan gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Mardin Kızıltepe ilçesinde dağıtıkları kurban etlerinden sonra bölge...

İstanbul'dan gelen Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri, Mardin Kızıltepe ilçesinde dağıtıkları kurban etlerinden sonra bölge halkına misafir olarak kardeşlik köprüsü kurdular.
Alemdar köyünde, Faruk Cengiz’in evinde ağırladığı 22 kişilik gruba yöresel yemek olan ‘Hamiz’ ikram edildi. Bölge halkından ve kanaat önderlerinin de bulunduğu programda, birlik ve beraberlik mesajları verildi.
Bayramda gönül köprüleri kurmayı amaçlayan, yaklaşık 22 iş adamı ve esnaf, Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Alemdar köyünde akşam yemeğinde bir araya geldi. Türkiye'de kardeşliği pekiştirmek ve bölgedeki yoksul insanların acılarına ortak olmak isteyen gönüllüler, bayramlarını, hayatlarında ilk kez tanışacakları ve yardım edecekleri insanlarla birlikte geçirdi. Kurban yardımlarını dağıtmak için kapı kapı dolaşan gönüllüler, sevgi ve muhabbetlerini de sundu.
Gönüllülerin buraya gelmelerinin, kardeşliğin bir sembolü olduğunu söyleyen bölgenin kanaat önderlerinden Molla Bedirhan, ”Cümleden hoş geldiniz, sefalar getirdiniz, huzur getirdiniz. Buraya vasıl olmanız bizim için bir saadettir. Cenab-ı Allah sizleri ve bütün Müslüman kardeşlerimizi muvaffak etsin. Bütün İslam aleminin istediği ve iyi bildiği bütün işlerde muvaffak olmalarını temenni ediyoruz.
İstanbul’dan Güney Anadolu’ya hareket etmeniz ve bu hususta yapmış olduğunuz fedakarlık, Müslüman zenginlerinin bu hayra katılmaları bizim için çok önemlidir.” şeklinde konuştu.
Evinde misafirleri ağırlayan kanaat önderlerden Faruk Cengiz de bu tür gidiş gelişlerin devamını istedi. Bayramın 1. günü ailelerini bırakıp Güneydoğu'ya gelen esnaf ve iş adamlarına teşekkür eden Cengiz, bunun, kardeşliğin bir örneği olduğunu söyledi.
Cengiz, ”İstanbul’dan gelen değerli kardeşlerimizi çok sevdik. Hayırlara vesile oldukları için onlara çek teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
İstanbul’dan gelen iş adamlarından Barış Dumankaya ise 6 Kasım 2011 tarihinin, kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, ”Bu tarihi hayatımda unutmayacağım.” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz