İstanbul'dan U2 geçti!

"360 Derece Avrupa Turnesi" kapsamında dün akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda sahne alan U2, hayranlarına unutulmaz bir konser verdi.

Sağanakla başlayan dev konseri yaklaşık 40 bin kişi izlerken, stadyuma toplu taşıma araçlarıyla değil de özel otomobilleriyle gelen izleyiciler ise trafikteki yoğunluk nedeniyle konser alanına ancak saat 23.00'te girebildi.

[

](http://aktuel.mynet.com/galeri/magazin/dunyadan/unlu-rock-grubu-u2-istanbulda-u2-konserine-yogun-ilgi/6467/167545/sayfa/1/)

U2'dan önce sahneye İngiltere'nin en önemli alternatif rock gruplarından Snow Patrol çıktı. Saat 20.30'da sağanak altında başlayan konserde, Rusya, Yunanistan ve Almanya'dan gelen çok sayıda U2 hayranları göze çarptı. En bilinen şarkıları "Run", "Open your eyes", "Shut your eyes"
Grubun vokali Gery Lightbody, "U2'yu dinlemeyi seviyoruz, onlarla İstanbul'da olmak harika" dedi. Kırmızı gömlek ve beyaz kravatla sahne alan grubun solisti, dinleyicilere "İşte sizin renklerinizle geldik" diye seslendi.

Reklam
Reklam

KÖPRÜNÜZ HARİKAYDI
Saat 21.45'e geldiğinde ise sahneye, hayranlarının aylardır beklediği U2 çıktı. U2'nun solisti Bono, "İzmir, Antalya, Ankara ve İstanbul dinleyicilerine hoşgeldin" diyerek girizgah yaptı. Bono, Egemen Bağış ile Boğaziçi Köprüsü'den, doğudan batıya geçtiğini söylediğinde, Bağış'ın adını duyan tüm stadyum yuh çekti. Bunun üzerine Bono sözlerine şöyle devam etti: "Siyasetçilerinizden bahsetmeyeceğim. Köprünüz harikaydı. O köprü sadece din ve laikliğin değil, geçmiş ve geleceğin arasında bir köprüdür."

LİVANELİ COŞKUSU ŞAŞIRTTI
"Beautiful day", "Sunday bloody sunday", "One love" gibi bilinen şarkılarıyla konsere devam eden Bono, "Sıradaki parçayı 15 yıl önce kaybolan Diyarbakırlı Fehmi Tosun'a ithaf ediyorum" dedi. Bono'nun şarkısının ardından sahneye ünlü sanatçı Zülfü Livaneli çıktı. Bono ile birlikte ünlü "Yiğidim aslanım burada yatıyor" şarkısını söyleyen Livaneli'ye, stadyumdaki tüm dinleyiciler hep bir ağızdan eşlik etti. Bir anda dev bir koronun içinde kalan yabancı dinleyiciler, şarkıya eşlik eden Türkler'i videoya kaydetti. Yabancı izleyicilerin şaşkınlığı, Livaneli'nin Bono'dan daha fazla alkış almasıyla daha da arttı. "Dostlarımıza İstanbul'a geldikleri için teşekkür ederim" diyen Livaneli, Bono ile sarılarak sahneden ayrıldı.

Reklam
Reklam

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen konsere geliş gidişlerin rahat bir şekilde yapılması amacıyla Pozitif ve IKSV, toplu taşımanın yanı sıra stada ulaşım için alternatifli rotalar ve farklı merkezler üzerinden ''U2 konserine özel seferler'' organize etti. TCDD Sirkeci-Halkalı yönündeki banliyö treniyle son durak olan Halkalı istasyonundan ve Avcılar-Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme metrobüs hattı, Aksaray-Havalimanı hafif metro hattı ile Yenibosna durağından Olimpiyat Stadına ''U2 konserine özel otobüsler'' hareket etti.

Konseri yerinde izlemek isteyen İstanbullular ise adeta stada akın etti. Toplu taşıma araçlarıyla gelenler bir sorun yaşamazken özel otomobillerle gelen izleyiciler zor anlar yaşadı. Trafik yoğunlunun yaşandığı stadyum girişinde önceden tahsis edilen otobüslerle gelen İstanbullular stada giriş yapmaya başladı. Zaman zaman girişlerde izdiham yaşanırken trafikte de ciddi bir yoğunlaşma olduğu gözlendi.

BİLETLER 10 AY ÖNCEDEN SATIŞA SUNULDU
U2 360 Derece Tour İstanbul konserinin biletleri, 29?31 Ekim 2009 tarihlerinde U2 Resmi Fan Club üyelerine öncelikli satışın ardından, 2 Kasım 2009 tarihinde satışa sunuldu. ''Red Zone'' olarak adlandırılan ve sahnenin hemen önündeki özel alanda yer alan bölümün 550 TL'lik biletleri rekor sayılabilecek bir sürede, 1 saat içinde tükenirken, 750 TL olan özel loca biletlerinin de kısa sürede tükendiği açıklandı. 7 farklı kategoride 50 ile 375 TL arasında satışa sunulan tribün ve saha içi biletlerinin de konser saatine kadar satışı sürdü. Müzikseverlerin 50 TL ve 75 TL olan saha içi biletlerine de büyük ilgi gösterdi.

Reklam
Reklam

Japonya, Amerika ve Hong Kong'dan Güney Afrika, Brezilya ve İran'a kadar 29 farklı ülkeden müzikseverlerin İstanbul konseri için bilet satın aldığı öğrenildi. Türkiye'den ilk bileti ise Ağrı'dan bir U2 hayranının satın aldığı açıklandı.

U2 360° Tour'un 2010 Avrupa ayağı konserleri 6 Ağustosta İtalya'nın Torino şehrinde başlamış, daha sonra Ağustos ayı boyunca Almanya, Danimarka, Finlandiya, Rusya ve Avusturya'daki konserlerle devam emişti. U2, 3 Eylülde Atina'daki konserinin ardından, 360° Avrupa Turnesi'nin 10. durağı olan İstanbul konseri, 2010 yılının en büyük etkinliği olacak. U2 grubunun turnesi, İstanbul'dan sonra İsviçre, Almanya, Fransa, Belçika, İspanya ve Portekiz konserlerinin ardından 8 Ekimde Roma konseriyle turne sona erecek.

Grubun ertelenen 360° ABD Turnesi 2011 yılında devam edecek. Konser öncesinde Atatürk Olimpiyat Stadında U2'nun prodüksiyon direktörlüğünü sürdüren Willie Williams ve mimar Mark Fisher'ın beş yıl süren çalışmalarının sonucunda şimdiye kadar bir konser için tasarlanmış en etkileyici ve yaratıcı sahne dizaynlarından biri ortaya konuldu.

Reklam
Reklam

SAHNE KURULUMU 20 AĞUSTOSTA BAŞLADI
Müzikseverlere muhteşem bir görsel şölen sunan ''The 360° Tour'' sahnesi, teknolojik açıdan müzik endüstrisinde gerçek bir devrim olarak kabul ediliyor. Prodüksiyon tarihinde devrim yaratan ve müzikseverlere muhteşem bir görsel şölen sunan 360° sahne tasarımının kurulumu 20 Ağustosta başladı. Dünya üzerinde bugüne kadar yapılmış en büyük konser prodüksiyonu olan 360° sahne tasarımı, konser alanında bulunan tüm izleyicilere her açıdan kusursuz bir görüntü sunabilmek için özel olarak hazırlandı. Dev bir silindir video sistemiyle birbirine bağlanmış beş yüz bin piksel kapasiteli LED paneller ve 45 metreye ulaşan yüksekliğiyle sahne etrafında dönen metal köprü sistemi, müzikseverlere tam anlamıyla 360 derecelik bir görüş alanı sundu.