İstanbullu Işadamları, Diyarbakır'daki Fırsatları Gördü

İstanbullu bir grup işadamı, Diyarbakır'da yatırım fırsatlarını yerinde gördü. Diyarbakır'ı da tanıma fırsatı bulan işadamları,...

İstanbullu bir grup işadamı, Diyarbakır'da yatırım fırsatlarını yerinde gördü. Diyarbakır'ı da tanıma fırsatı bulan işadamları, işbirliğini artırma kararı aldı.

Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği'ın(DİGİAD) özel davetlisi olarak İstanbul’dan gelen Atılım İşadamları Derneği'nin İnşaat Komitesi üyeleri tarihi Hasan Paşa Hanı'nda kahvaltı yaptıktan sonra Diyarbakır’ın tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Daha sonra Diyarbakır OSB'deki fabrikaları gezen heyet, buradaki fırsatları değerlendirdi. Heyet Peygamberler Diyarı Eğil ilçesini gezdi. Diyarbakır ‘da bu güzelliklerin olduğundan haberdar olmadıklarını ve gittikleri her yerde Diyarbakır'ı anlatacaklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

İkili iş görüşmeleri de yapan heyet, yapılan görüşmelerde Diyarbakır’da istihdamı artırmak için neler yapılabileceği görüşüldü. İşadamları Derneği üyelerini ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden DİGİAD Başkanı Alaaddin Korkutata, Diyarbakır'da binlerce işadamını ağırladıklarını ve ağırlamaya devam edeceklerini söyledi. Korkutata, Diyarbakır‘ın yatırım yapılabilecek çok stratejik bir yer olduğunu ve özellikle yeni teşvik yasası ile tam bir cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: