İstanbulluların tercihi belediye kesim yerleri oldu

İstanbul, geçen kurban bayramlarının aksine bu yıl kurban kovalamaları yaşamadı. İstanbul ilçe belediyeleri de hem...

İstanbul, geçen kurban bayramlarının aksine bu yıl kurban kovalamaları yaşamadı. İstanbul ilçe belediyeleri de hem görüntü kirliliğini önlemek hem de vatandaşa daha temiz bir hizmet sunmak için kesim alanlarını sayılarını artırdı.
Bunlardan biri de Bahçelievler Belediyesi’nin Çobançeşme’deki kesim alanı oldu. Belediyeye ait keskim alanında görevli olan Veteriner Hekim Ayhan Çerçi, kesim alanında otomasyon sistemi ile kesim yaptıklarını böylece daha hızlı sonuç aldıklarını ifade etti. Kesim alanında karışıklığa neden olmamak için hayvanın bacaklarına numara taktıklarını açıklayan Çerçi, “Burada hayvanın derisi üzerindeyken hayvanın alış numarası yazıyor. Biz burada deri düşmeden önce hayvanın ayağına iki tane numara sabitliyoruz. Böylece hayvan sahibi açısından bir kaybı söz konusu olmuyor.” ifadelerini kullandı.
Kesim alanlarına kurbanlıklarını getiren vatandaşlar da sistemin geçmişteki çirkin görüntüden kurtulmak için güzel bir uygulama olduğunu belirtti. Büyük şehirlere böyle bir sistemin yakıştığını açıklayan vatandaşlar, memnuniyetlerini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz