İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” etkinliği, bu yıl...

Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi’nin geleneksel olarak düzenlediği “İstanbul’un Fethi Edirne’den Başlar” etkinliği, bu yıl da büyük bir coşku ve geniş bir katılımla gerçekleşti.

Tophane bayırından Fetih Yürüyüşü ile başlayan etkinlikte Fatih Sultan Mehmet’in at üstünde Edirne’den İstanbul’a çıkışı simgelendi. Mehter Takımı eşliğinde Tophane Bayırı’ndan Selimiye Meydanı’na yürüyen coşkulu kalabalık, ellerindeki Türk bayraklarıyla İstanbul’un fethedilişini coşkuyla kutladı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş’in de katıldığı etkinlikte konuşan Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, dünya tarihindeki en önemli olaylardan birisinin İstanbul’un fethi olduğunu söyledi. Fatih Sultan Mehmet’in Edirneli olduğunu ve fetih hazırlıklarını Edirne’de yaptığını kaydeden İriş, “Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şubesi olarak, İstanbul’un fethinde Edirne’nin önemini ortaya çıkarmak istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Tarihi top dökümhanelerinin bulunduğu Tophane Bayırı’ndan başlayan yürüyüş Selimiye Meydanı’nda son bulurken Selimiye Meydanı’nda Kuran-ı Kerim okunmasının ardından Eyüp Mehter Takımı bir konser verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: