İstanbul'un Fethinin 559. Yıl Dönümü

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Adaletli, aydınlık bir gelecek inşa etmek, Fatih'in fetih ruhunu...

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, "Adaletli, aydınlık bir gelecek inşa etmek, Fatih'in fetih ruhunu taşıyanlarca gerçekleştirilecektir" dedi.

HAS Parti Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, İstanbul'un fethinin yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kurtulmuş, çöküş içerisinde olan dünyada 'has' bir gelecek inşa etmek için Fatih'in fetih ruhunu taşımak ve ruhu yeniden kuşanmak gerektiğini belirtti. Kurtulmuş, "Onu fetheden asker ne güzel asker, onu fetheden komutan ne güzel komutandır' diyor hadis-i şerif. Bir dünya başkenti ve milletler hazinesi olan İstanbul'un fethinden bu yana 559 yıl geçti. Nice hayatlar, nice devirler bitti, ancak İstanbul geçmişte olduğu gibi bu gün de dimdik ayakta duruyor" dedi.

Reklam
Reklam

"İstanbul'u bizlere emanet eden Fatih Sultan Mehmet aynı zamanda bir fikir de bıraktı" diyen Kurtulmuş, İstanbul'un fethinin küfre, zulme ve emperyalizme karşı hakkın, erdemin, iyinin bir zaferi olduğunu bildirdi. Fethin sadece Müslümanlar ve Hıristiyanlar arasında bir savaş olmadığına dikkati çeken Kurtulmuş, İstanbul'un fethinin Bizans'ın köhnemiş zihniyetinin çöküşü olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, "Bir tarafta despotlar, bir tarafta ruhbanlar, bir tarafta ise ezilen mazlumlar vardı. Diğer tarafta adaleti ikame etmekten başka derdi olmayan Fatih Sultan Mehmet ve onun ordusu vardı. Fatih İstanbul'u alırken adalet dersi de vermiş oldu. Bu sebepledir ki, Bizans halkı fetihten önce 'biz burada kardinal kavuğu görmektense, Müslümanların sarığını görmeyi tercih ederiz' diyordu. Bizans halkının söylediği bu söz, o çökmüş haksız zihniyetin bittiğinin işaretidir. Fatih'in atını denize sürdüğü o meşhur resmi hatırlamalıyız. O resimde yeni bir dünya ve umut vardır" ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, mesajına şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Fatih'in atını denize sürmesiyle Osmanlı'nın içindeki tutucu ve statükocu zihniyet de çöktü, geniş vizyona sahip olan, ileriyi gören, birliği savunan, hedefi Avrupa olan Osmanlı ortaya çıkmış oldu. Ancak Dünya'da son üç yüzyıldır, sömürü ve haksızlık düzeni yeniden hakim oldu. Dün Roma'nın hipodromlarında eğlence için aslanların önüne insanlar atılıyordu, bugün ise Filistin'de, Suriye'de, Gazze'de mazlum ve mustazaf Ortadoğu halkları, tankların, ateşli silahların önüne atılıyor. Dünya elitleri yoksulu, mazlumu, güçsüzü sömürüyor. Bunu tersine çevirmek için İstanbul'u fetheden o ruha ihtiyaç yeniden doğmuştur. Adaletli, aydınlık bir gelecek inşa etmek, Fatih'in fetih ruhunu taşıyanlarca gerçekleştirilecektir. Azmin, zaferin ve adaletin sembolü olan fethin 559. yıl dönümünün bütün milletimize hayırlı olmasını temenni ediyor, bu şanlı günü kutluyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: