İstanbul'un göbeğinde Atatürk heykelini yıktılar

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan ve 12 yıl önce Yeniden Kuvay-ı Milliye Hareketi Derneği tarafından dikildiği belirtilen Mustafa Kemal Atatürk heykeli kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yıkıldı. Vatandaşların tepki göstermesi sonucu yıkılan heykel, tekrar yerine dikildi. Polis heykeli yıkanları bulmak için çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

İstanbul Fatih’e bağlı Fındıkzade semtini Vatan Caddesi’ne bağlayan büyük cadde olan Oğuzhan Caddesi üzerindeki ufak bir parkta 12 yıl önce “Yeniden Kuvay-ı Milliye Hareketi Derneği” tarafından dikilen Atatürk heykeli sabah saatlerinde yıkılmış olarak bulundu.

Vatandaşların heykelin bulunduğu alana gelmesi ve tepki göstermesi sonrası belediye ekipleri gelerek yıkılan heykeli yeniden yerine koydular. Gazeteport'un haberine göre, polis heykeli yıkanları bulmak için çevrede bulunan güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Reklam
Reklam

Oğuzhan Caddesi üzerindeki Atatürk heykeli daha önce Fatih Belediyesi tarafından kaldırılmak istenmiş ama tepkiler sonucu vazgeçilmişti.

Anahtar Kelimeler: