"İstanbul'un Kültürel Tarihi" Konulu Bilgi Yarışması

İSTANBUL (A.A) - Sultanbeyli Belediyesi, İmam Hatip Liseleri arasında bu yıl altıncısı yapılacak olan "İstanbul'un Kültürel Tarihi" konulu bilgi yarışmasına

İSTANBUL (A.A) - Sultanbeyli Belediyesi, İmam Hatip Liseleri arasında bu yıl altıncısı yapılacak olan "İstanbul'un Kültürel Tarihi" konulu bilgi yarışmasına tam destek veriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin yaşadıkları şehirleri tanıma ve kültürel dokularını öğrenme amacı taşıyan bilgi yarışmasına, Sultanbeyli Belediyesi'nin yanı sıra, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti İstanbul Şubesi ve Sebahattin Zaim Üniversitesi katkı veriyor.

Açıklamada, iki ön eleme ve bir final bölümünden oluşan yarışma, İstanbul'un tarihi eserleri, semtleri, eski meslekleri, kültür ve medeniyet tarihi, resmi devlet görevlileri, yazarları, şairleri, bestekarları, sanatçıları, tasavvuf ve tekke kültürü, yeme-içme kültürü, su kültürü (su mimarisi ve içme suları), İstanbul'un faunası ve florası gibi konuları kapsıyor. Ön elemelerde en yüksek puanı alan okullar finalde yarışmaya hak kazanırken dereceye giren öğrenciler, çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.

Reklam
Reklam

Klasik İslam sanatları eserlerinin (hat, tezhip, ebru) uygulamalı olarak tanıtılacağı yarışmada İstanbul konulu kitaplardan oluşan serginin de açılışı yapılacak. Osmanlı mutfağından örneklerin ikram edileceği etkinlikte, "İstanbul Sazendeleri" grubunun vereceği konserle katılımcılara festival havası yaşatılacak.

Muhabir: Metin Tokgöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: