İstanbul’un Yeni Eğlence Merkezi "vıaland" Basına Tanıtıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Via Grup & Gürsoy Grup Yatırım ve Yönetim Ortaklığı girişimiyle hayata...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Via Grup & Gürsoy Grup Yatırım ve Yönetim Ortaklığı girişimiyle hayata geçirilecek olan Türkiye’nin ilk mega temalı eğelence parkı "Vialand" basına tanıtıldı. İstanbul’u, Ortadoğu ve Balkanlar’ın eğlence merkezi haline getirecek olan Vialand 23 Nisan 2013’te ziyaretçilerine kapılarını açacak.

"Vialand" projesinin tanıtımı nedeniyle düzenlenen basın toplantısına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Gürsoy Grup CEO’su Abdurrahman Gürsoy, Via Grup Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ve Vialand Genel Müdürü Mehmet Emeç katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda konuşan İBB Başkanı Topbaş, projenin inşa edileceği 600 bin metre karelik alana daha önce de çok değişik teklifler geldiğini belirterek, "Bizim ekibimizde de çalışmaları vardı. Burası nasıl bir park olmalı, tematik bir özelliği nasıl olmalı, bir hayvanat bahçesi mi veya bir bölge parkımı olmalı üzerinde uzun çalışmalar oldu. En sonun da Vialand ortaya çıktı. Her şeyiyle kentin çok yeni bir aktivitesi olacak. Sadece İstanbul’a cevap veren, Türkiye ile ilişki kuran değil dünya ile ilişki kuracak bir nokta oluşmalıdır. Milyonlarca insan sırf Disneyland’ı görebilmek için oraya gidiyor. Bizde arzu ediyoruz ki dünyadan da Türkiye’nin de değişik yerlerinden gelenler içinde her şeyi olan, sadece aktivite değil, yetişkinlerin kendi ihtiyaçlarını karşılarken çocukların da zevkle keyifle vakit geçirdiği bir nokta olsun. Bir noktada yani bir iki gününü hatta konaklama imkanıyla birkaç günüyle ayırmak suretiyle bu şehirde bir keyifli modern yaşamı yaşasın. Çok farklı ve bize heyecan veren bir proje için çalışıyoruz. İstanbul’un önemli bir kazanımı ve bu konuda biz üzerinde hassasiyetle durduk ve bize yapılan çalışmalar ile teklifler arasında idameler yaptık. Bir ihaleyle yap işlet devret anlamında da burayı İstanbul’a kazandırmak istedik. Bu kadar muazzam çok ciddi bir yatırım ve bölge için önemli bir hareketliliği bölgede nasıl etkin bir rol oynayacağını da biliyoruz. Bölgenin değişimi ve gelişimi acısından çok önemlidir. Sadece kent ekonomisine değil buradaki çevrenin gelişimi konusunda da önemli bir etki ve katkı sağlayacaktır. Zaten değişimin farkını hemen gördük.’’ dedi.

Reklam
Reklam

İstanbul’u Ortadoğu ve Balkanlar’ın eğlence merkezi haline getirecek olan Vialand, 23 Nisan 2013’te ziyaretçilerine kapılarını açacak. Dünya standartlarındaki eğlence ünitelerini İstanbul’a taşıyan proje, tüm üniteleri dünyanın bu alanda en iyi firmalarından temin ediyor. Vialand, dünyanın en önemli temalı parklarında alınan örnekler ile Türkiye’nin eğlence anlayışıyla harmanlanarak, eğlencenin canlı bir deneyimi olarak tasarlandı. Eğlencenin yanı sıra, özellikle ilk ve ortaöğretim çağındaki çocuklara yönelik eğitici ve öğretici aktivitelerin de yer alacağı Vialand’de birçok sosyal sorumluluk projesi de hayata geçirilecek. Yapımına 2011 Eylül ayında başlanan ve 23 Nisan 2013 tarihinde tamamlanması planlanan projenin inşaat aşamasında 1.000 kişi, tamamlandığında ise 4.000 kişiye istihdam sağlayacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: