İştar kadınların hayatını değiştiriyor

Kadın Sağlığı Eğitim Programı sona erdi.

Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi tarafından verilen ve koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi hedefiyle düzenlenen ‘Kadın Sağlığı Eğitim Programı’ sona erdi. Cinsellik, Annelik, Çocuklar, Beslenme, Haklar ve İletişim alanlarındaki eğitimleri başarıyla bitiren kadınlara sertifikaları törenle verildi.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren İştar Kadın Danışmanlık Merkezi, kadınları eğitmeye ve onlara yol göstermeye devam ediyor. Merkez tarafından kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi, sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amacıyla verilen eğitimler sona erdi.

Reklam
Reklam

Eğitimler çok geniş bir yelpazede verildi

Tam 15 hafta süren ve ‘Beslenme, Temizlik ve Hijyen, Üreme Sağlığını Koruyucu Davranışlar, Gebeliği Önleyici Yöntemler, Gebeliğin Oluşumu, Güvenli Annelik, Cinsellik, Haklar, İletişim, Çocuklar, Ergenler ve Genel Sağlığı Koruyucu Davranışlar’ programına katılıp eğitimleri başarıyla bitiren 15 kadına sertifikaları düzenlenen bir törenle verildi. Törene, eğitimlere katılan bazı kadınların eşlerinin katılması dikkat çekti. Tören öncesi bir açıklama yapan İştar Danışmanlık Merkezi Sosyologu Menice Ürün, programa katılan kadınların, bir yandan kendileri, aileleri ve çevreleri için yaşam ortamlarını iyileştirecek sağlık davranışları bilgisi edinirken, öte yandan eğitimler aracılığıyla da kurumun yaptığı diğer çalışmalar ile tanışma ve yer alma imkânı bulduklarını ifade etti.

Katılımcılar yüzde 90 gelişim gösterdi

Sosyolog Menice Ürün, aynı eğitim almış ve şu an grup eğitimlerine devam eden diğer illerdeki eğitmenlerle sürekli bir bilgi akışı sağladıklarını da belirterek, “Burada amacımız, farklı illerde yaşayan farklı deneyimlere sahip kadınların, deneyimlerini birbirleri ile paylaşmalarını sağlamak olmuştur. Grubumuza yönelik eğitim öncesi ve sonrasındaki değerlendirmeleri dikkate aldığımızda, katılımcıların yüzde 70 ila 90 arasında gelişim gösterdiği tespit edilmiştir” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Eğitim süresince katılımcılardan aldığımız geri bildirimlerin sonuçlarını da açıklayan Menice Ürün, şöyle konuştu: “Program kapsamında verilen eğitimlerin kendileri ve aileleri için verimli olduğu, gerek ev içi ilişkilerde gerek dışarıda kurdukları etkileşim çerçevesinde iletişimlerinin güçlendiği, koruyucu sağlık hizmeti talep bilincinin arttığı, kendi bedenlerini tanıdıkları ve bunun yaşam kalitesini arttırdığı’ olmuştur. Gelinen noktada katılımcı grubumuz, kendileri, aileleri ve çevreleri için yaşam ortamlarını iyileştirecek sağlık davranışları bilgisi edinmişlerdir.”

Konuşmaların ardından İştar tarafından verilen ve 15 hafta süren eğitim programını başarıyla bitiren 15 kadına sertifikaları törenle verildi. Tören, düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz