İşte 2016 Açıköğretim bölümleri

Açıköğretim bölümlerini tercih ederek üniversite eğitiminizi sürdürebilirsiniz. Açıköğretim önlisans ve lisans bölümlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. Konu hakkında detaylar haberimizdedir.

Her yıl milyonlarca adayın üniversiteye girmek için ter döktüğü ülkemizde, 32 yıldır birçok insana üniversite mezunu olma imkanı sağlayan Açıköğretim Fakültesi programlarına her geçen gün yeni birisi eklenmektedir. 2016 yılına kadar olan dönemde 2 milyondan fazla mezun vermeyi başaran Açıköğretim Fakültesi, bünyesine eklediği programlarla 1 milyon 400 bini bulan öğrenci sayısını da arttırmayı hedeflemektedir. Uzaktan eğitim sistemi sayesinde her yaştan, meslekten ve gelir grubundan vatandaşın çağdaş yöntemlerle eğitim almasına olanak sağlayan Açıköğretim Fakültesi’nde 17 lisans, 34 önlisans programı bulunmaktadır.

Reklam
Reklam

Açıköğretim Fakültesi Önlisans Programları

*Adalet
*Aşçılık (Yeni)
*Bankacılık Ve Sigortacılık
*Büro Yönetimi Ve Yönetici Asistanlığı
*Çağrı Merkezi Hizmetleri
*Çocuk Gelişimi (Yeni)
*Dış Ticaret
*Elektrik Enerjisi üretim, İletim Dağıtım
*Emlak ve Emlak Yönetimi
*Ev İdaresi
*Fotoğrafçılık ve Kameramanlık
*Halkla İlişkiler ve Tanıtım
*İlahiyat
*İnsan Kaynakları Yönetimi
*İşletme Yönetimi
*Kültürel Miras ve Turizm
*Laborant ve Veteriner Sağlık
*Lojistik
*Marka İletişimi
*Medya ve İletişim
*Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası
*Muhasebe ve Vergi Uygulamaları
*Özel Güvenlik ve Koruma
*Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi
*Radyo ve Televizyon Programcılığı
*Sağlık Kurumları İşletmeciliği
*Sosyal Hizmetler
*Spor Yönetimi
*Tarım
*Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Yeni)
*Turizm ve Otel İşletmeciliği
*Turizm ve Seyahat Hizmetleri
*Yaşlı Bakımı (Yeni)
*Yerel Yönetimler

Açıköğretim Fakültesi Lisans Programları

*Felsefe
*Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (Yeni)
*Sağlık Yönetimi (Yeni)
*Sosyal Hizmet (Yeni)
*Sosyoloji
*Tarih
*Türk Dili ve Edebiyatı
*Yönetim Bilişim Sistemleri (Yeni)

Reklam
Reklam

İktisat Fakültesi Lisans Programları

*Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri
*İktisat
*Kamu Yönetimi
*Maliye
*Uluslararası İlişkiler

İşletme Fakültesi Lisans Programları

*Havacılık Yönetimi (Yeni)
*İşletme
*Konaklama İşletmeciliği
*Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (Yeni)

Açıköğretim bölümlerinden birinde öğrenci olmanın en önemli avantajlarından biri uzaktan eğitim sisteminin bir parçası olmaktır. Uzaktan eğitim sistemi sayesinde dersler sınıf ortamı olmadan teknolojik yöntemler kullanılarak öğrenilebilmektedir. Açıköğretim Fakültesi’nde çok sayıda farklı öğrenme ortamı hizmeti sunulmaktadır. Öğrenme yönetim sistemi (ÖYS), öğrenen analitiklerinin takibi, canlı ders (e-seminer) platformu ve mobil uygulama bileşenlerine sahip e-kampus, akademik danışmanlık, e-sertifika, iTunes ve ücretsiz kitaplar sayesinde Açıköğretim bölümlerinde uzaktan eğitim derslerini öğrenme imkanı tanınmaktadır. Açıköğretim bölümlerinden birinde öğrenci olabilmek için lise veya dengi bir okuldan mezun ve üniversiteye giriş sınavlarının ilk etabı olan YGS (Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı) puanına sahip olmak yeterlidir. Birçok üniversite bölümünün aksine Açıköğretim bölümlerine girmek için LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) puanı gerekmemektedir. YGS sınavına girilip barajın geçilmesi durumunda birçok Açıköğretim bölümü tercih edilebilmektedir. Ayrıca hali hazırda bir üniversite öğrencisi olan kişiler ikinci bir üniversite okumak için Açıköğretim bölümlerine kayıt yaptırabilmektedirler. Açıköğretim bölümlerinin harçlarının seçilen programa göre değişiklik göstereceğini de hatırlatmak isteriz. Genellikle 205 TL ile 365 TL arasında değişen Açıköğretim harçları, çoğu Açıköğretim bölümü için 205 TL civarında belirlenmiştir.

Reklam
Reklam