İşte 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda gruplar

Basketbolda 2016 Rio Olimpiyat Oyunları grupları kura çekimi gerçekleştirildi.

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda Erkek ve Kadın kategorilerinde oynanacak karşılaşmaların grupları belli oldu.

Buna göre erkeklerde A Grubu’nda ‘Elemeden Gelecek 1. Takım’, ABD, Venezuela, ‘Elemeden Gelecek 2. Takım’, Çin ve Avustralya, B Grubu’nda da Arjantin, İspanya, Brezilya, Litvanya, ‘Elemeden Gelecek 3. Takım’ ve Nijerya yer alacak.

Erkeklerde Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde A Grubu’nda yer alacak olan A Milli Erkek Takımımız, Senegal ve Kanada ile karşılaşacak. Filipinler kategorisinde B Grubu’nda ise Fransa, Yeni Zelanda ve Filipinler yer alıyor. Eleme maçlarında gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çapraz olarak eşleşecekler. Çapraz eşleşme sonunda rakiplerini mağlup eden takımlar, final oynama hakkı kazanacaklar. Erkekler Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde Ay Yıldızlılarımız maçlarını 4-10 Temmuz tarihleri arasında Filipinler’de oynayacak.

Reklam
Reklam

Kadınlarda ise A Grubu’nda ‘Elemeden Gelecek 5. Takım’, Japonya, Brezilya, Avustralya, ‘Elemeden Gelecek 3. Takım’ ve ‘Elemeden Gelecek 1. Takım’ ile B Grubu’nda da Kanada, ‘Elemeden Gelecek 4. Takım’, ABD, Senegal, Sırbistan ve ‘Elemeden Gelecek 2. Takım’ mücadele edecek.

Kadınlar Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde Ay Yıldızlılarımız B Grubu’nda yer alacak ve Kamerun ve Arjantin ile karşılaşacak. Eleme maçlarında gruplarını ilk iki sırada bitiren takımlar çeyrek finale yükselecek. Çeyrek finalde takımlar çapraz olarak eşleşecekler ve çeyrek finalden galibiyetle ayrılacak 4 takım direkt olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. A Milli Kadın Takımımız grubunu ilk iki sırada bitirmesi halinde A Grubu'ndan gelecek takımla (Küba, Yeni Zelanda, Fransa) eşleşecek. Mağlup olan 4 takım ise kendi aralarında yarı final ve final mücadeleleri yapacaklar. Finalde galibiyete ulaşan takım da, son takım olarak Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde edecek. Kadınlar Olimpiyat Oyunları Elemeleri, 13-19 Haziran tarihleri arasında Fransa’nın Nantes kentinde organize edilecek.

Reklam
Reklam