Cumhuriyet Gazetesi manşetlerinde hangi haberlerin yer aldığını merak ediyorsanız, Mynet.com'da yer alan Gazeteler sayfasından Cumhuriyet Gazetesi manşetlerini okuyabilirsiniz. Sadece Cumhuriyet Gazetesi manşetlerini değil, ilk sayfasında yer alan haberlerin tamamını Mynet.com'dan takip edebilirsiniz. Ulusal gazeteler arasında yer alan Cumhuriyet Gazetesi'nin manşetlerini gazetenin yayınlanmasının hemen ardından Mynet.com'da bulabilirsiniz.
Cumhuriyet Gazetesi gibi Türkiye'de yayımlanan günlük ulusal gazetelerin tamamı Mynet.com'da. Bütün gazetelerin ilk sayfaları, gazete manşetleri Mynet.com'un Gazeteler sayfasından takip edilebiliyor. Mynet.com, tüm gazeteleri size tek bir sayfada sunuyor. Böylece gazeteleri takip etmek için sayfa sayfa dolaşma sıkıntısından kurtulmuş oluyorsunuz. Mynet.com'da; Sabah, Sözcü, Habertürk, Posta, Milliyet, Zaman, Cumhuriyet, Vatan, Akşam, Taraf, Stari Bugün, Takvim, Birgün, Evrensel, Özgür Gündem, Milli Gazetei Ortadoğu, Güneş, Aydınlık, Yeni Akit, Yeni Asya, Yeni Mesaj, Milat, Dünya, Yeni Çağ, Hürriyet Daily News, Daily Sabah, Yeni Şafak, Yurt, Vahdet, Anayurt, Türkiye, Korkusuz, Meydan, Millet, Günboyu, Şok, Dokuz Sütun ve Diriliş Postası gazetelerini takip edebilirsiniz.
27 KASIM CUMHURİYET GAZETESİ MANŞETİ
MİT TIR'larının içinde silah ve mühimmat olduğuna dair görüntüleri yayımladıkları gerekçesiyle dün 7. Sulh Ceza Hâkimi İsmail Yavuz'un kararıyla Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklandığı Cumhuriyet Gazetesi, "Basının kara günü" manşetiyle çıktı.
Haberde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "Öyle bırakman onu, bedelini ödeyecek" sözlerine atıf yapılarak, "Erdoğan buyurdu, gazetecilik tutuklandı" denildi. Haberde, "Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül, Erdoğan’ın ‘Ne istediler de vermedik?’ dediği örgüte yardım etmek suçlamasıyla tutuklandı" ifadelerine yer verildi.
CUMHURİYET GAZETESİ
Cumhuriyet Gazetesi, 7 Mayıs 1924 tarihinden beri Türkiye'de yayımlanan günlük gazetedir. 6 Eylül 2015 tarihi itibari ile, günlük ortalama tirajı 51.936 adet ile 19. sırada yer almaktadır.
TARİHİ
Cumhuriyet Gazetesi'nin isim babası Atatürk'tür. O sıralarda Kurtuluş Savaşı'nı destekleyen ilk gazete olan Yeni Gün'ü yayımlamaya devam eden Yunus Nadi (Abalıoğlu), 7 Mayıs 1924 tarihinde Cumhuriyet'i iki ortağı Nebizâde Hamdi ve Zekeriya Sertel ile birlikte eski İttihat ve Terakki Fırkası Genel Merkez binasında kurdu. Cumhuriyet Gazetesi'nin ilk sayısında Yunus Nadi'nin sunuşu ve Mustafa Kemal ile yaptığı röportaj yer aldı.
Cumhuriyet Gazetesi'nin başyazarlığını 1924'ten 1945'e kadar Yunus Nadi üstlendi. Yunus Nadi'den sonra 1991'e kadar gazetenin başyazarı oğlu Nadir Nadi Abalıoğlu oldu. 1991'de Nadir Nadi'nin ölmesinden sonra bir yandan ortaya ekonomik sıkıntılar çıktı, Yayın yönetmeni Hasan Cemal'in politikasını beğenmeyen ve sermaye çevrelerine yaklaşıldığını ileri süren İlhan Selçuk ve Uğur Mumcu gibi yayın kurulu üyesi köşe yazarlarıyla onları destekleyen Cüneyt Arcayürek, Ali Sirmen, Ergun Balcı, Oktay Akbal, Melih Cevdet Anday'ın da aralarında bulunduğu 80 kişi 5 Kasım 1991'de gazeteden ayrıldı. Bir süre sonra ayrılanların bir bölümü geri döndü. 8 Nisan 1992'de yeni bir yayın kurulu oluşturuldu ve İlhan Selçuk vefatına kadar sürdüreceği başyazarlık görevine başladı. 8 Mart 2015 tarihinde, gazetenin yeni genel yayın yönetmeni Can Dündar'ın girişimiyle sayfa düzeni ve tasarımında değişim yapıldı.
7 CUMHURİYET YAZARI ÖLDÜRÜLDÜ
1978'den bu tarihe kadar Cumhuriyet yazarlarına yapılan suikast saldırıları sonucu 7 yazar öldürüldü, 1 yazar ise felç oldu. İstanbul Üniversitesi Anayasa Kürsüsü Doçenti ve yazar Server Tanilli, 7 Nisan 1978 günü evine giderken uğradığı silahlı saldırı sonucu felç oldu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Sosyoloji Enstitüsü Başkanı ve yazar Prof. Cavit Orhan Tütengil, 7 Aralık 1979 tarihinde Levent'te bulunan bir İETT durağında, silahlı dört kişi tarafından öldürüldü. Tütengil'in cenazesinde çıkan olaylarda yaralanan TRT yapımcısı ve yazar Ümit Kaftancıoğlu, 11 Nisan 1980 günü Mecidiyeköy'de iki kişinin silahlı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetti. Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı ve yazar Muammer Aksoy, 31 Ocak 1990 günü Ankara'daki evine giderken öldürüldü. Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski öğretim üyesi ve Sosyaldemokrat Halkçı Parti Parti Meclisi Üyesi Bahriye Üçok, 6 Ekim 1990 tarihinde evine gönderilen bir kargo paketinin patlamasıyla öldü. Gazeteci ve yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993 tarihinde Ankara'daki evinin önünde park ettiği otomobiline binerken patlayan bomba sonucu öldürüldü. Sinemacı ve yazar Onat Kutlar, 30 Aralık 1994'te The Marmara Oteli'nin pastanesinde meydana gelen patlama sonucu ağır yaralandı ve olaydan 12 gün sonra yaşamını yitirdi. Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Yardımcısı, eski kültür bakanı ve Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999 günü Ankara'daki evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.
CUMHURİYET GAZETESİ YAZARLARI
Cumhuriyet Gazetesi'nde Emre Kongar, Özgür Mumcu, Can Dündar, Mustafa Balbay, Pınar Öğünç, Ahmet Tan, Nuray Mert, Güray Öz, Semih İdiz, Özgen Acar, Meriç Velidedeoğlu, Hikmet Çetinkaya, Ali Sirmen, Mine Söğüt, Erol Manisalı, Serdar Kızık, Arif Kızılyalın, Özlem Yüzak, Orhan Can, Bağış Eren Gülengül Altınsay, Murat Sabuncu, Işıl Özgentürk, Fazıl Say, Yahya Arıkan, Ayşe Yıldırım, Aydın Engin gibi isimler köşe yazarlığı yapmaktadır.