İşte çemberi daraltan olay

Cem Garipoğlu'nun teslim olmasında polisin aile üyelerini gözaltına alması etkili oldu.

Lise öğrencisi Münevver Karabulut cinayetinin firari şüphelisi olarak aranan Cem G.'nin teslim olmasındaki sürecin adımları amcası Hayyam Garipoğlu ile halası, anneannesi, teyzelerinin aralarında bulunduğu Garipoğlu ailesinin gözaltına alınmaları sırasında atıldı. Teslim oldu!
[**

**](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/cem-garipoglu-teslim-oldu/4373/106402/sayfa/1/)
Polis, ifade alma sırasındaki sohbetlerde Cem'i sakladığı tahmin edilen aile yakınlarına hukuki olarak teslim olmasının avantajları anlatıldı. Cem'e 'Teslim ol' çağrısı yapıldı. Bu olaydan kısa süre sonra polis istihbarat kaynaklarına 'Cem teslim olacak' duyumları gelmeye başladı.

Reklam
Reklam

İstanbull Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından 19-20-21 Ağustos tarihleri arasında yapılan operasyonlarda Cem G.'nin amcası Hayyam Garipoğlu, halası, teyzeleri, anneannesi ve sahibi oldukları işyerlerinin üst düzey yöneticilerine başvurulmak üzere gözaltına alınmışlardı. Cinayet Büro Amirliği'nde önce sohbet edilen sonra da yazılı olarak ifadeleri alınan bu kişiler, Cem G.'yi cinayetin işlendiği günden beri hiç görmediklerini söylemişlerdi.

Polis yetkilileri Cem G.'nin 197 gün sonra Bahçelievler'de teslim olmasıyla sonuçlanan sürecin bu gözaltılar sırasında başladığına inanıyor. Üst düzey bir emniyet yetkilisi de gözaltına alınan bu kişilere Cem G.'yi hiç görmemelerini söylemelerine rağmen, verdikleri `teslim ol' mesajlarıyla bir anlamda yumuşak bir dille, hukuki yardım yapıldığını söyledi. Cem G.'nin teslim olmasının her bakımdan kendisi için daha yararlı olacağını anlatan dedektifler, yıllar sürse de takibin devam edeceğini ve olayın hiçbir zaman soğumasına izin vermeyeceklerini anlattı.

Reklam
Reklam

Bu konuşmalardan bir süre sonra polis istihbarat kaynaklarına, cinayetin işlendiği günden bu yana ilk kez "Cem teslim olacak" mesajları gelmeye başladı. Son iki hafta içinde Cem G.'nin teslim olacağı yönünde alınan istihbaratlar çoğaldı. Bu gelişme üzerine Cem G. üzerindeki baskı arttırıldı. Cinayet Büro Amirliği'nin tüm ekiplerinin son 15 gündür sadece bu işe yönlendirildi.

Vatan