İşte cepten bedava haberleşmenin 5 yolu!

İnternet paketiniz olmasa da olur

1- MessageMe: Bu yılın ilk aylarında hızlı yükselen bir uygulama olarak akıllı telefon kullanıcılarının hayatına giren MessageMe, iPhone ve Android ile çalışan mobil cihazlar için geliştirilmiş.


Akıllı telefonların yanı sıra tablet bilgisayarlarda da kullanılabilen uygulama ile grup mesajlaşma, resim, video ve konum paylaşma gibi özelliklerin yanı sıra kullanıcılar, arkadaş listelerindeki kişilerle birlikte online çizimler yapabiliyor.

Reklam
Reklam

Uygulama mağazalarına girdikten sonra ilk 75 gün içinde 5 milyon aktif kullanıcıya erişen MessageMe, şimdiden True Ventures, First Round Capital, Google Ventures gibi yatırım şirketlerinin radarına girmiş.


2- LINE: Son zamanlarda Türkiye’deki televizyon reklamlarıyla dikkatleri üzerine çeken ücretsiz arama yapıp mesaj atabileceğiniz bu iletişim uygulaması, 2011 yılında Japonya’da faaliyetlerine başlamış.


Mesajlaşma servisinde kullanıcılara 5 binden fazla ‘sticker’ sunan uygulama, iPhone ve Android telefonların yanı sıra bilgisayarlara yüklenebilen PC programı ile de iletişim olanağı sağlıyor.


Uygulamanın, video ve sesli mesaj yollama, grup mesajlaşma özelliklerinin yanında, arkadaş listenizdekilerle birlikte oyun oynayabileceğiniz LINE Game özelliği de bulunuyor.


Bu yılın başında 100 milyon indirilme sayısını aşan LINE, bu sayıyı geçtiğimiz temmuz ayında 200 milyona ulaştırmış.


3- WhatsApp: 2009’da iki eski Yahoo çalışanının kurduğu anlık mesajlaşma servisi, o kadar büyüdü ki aktif kullanıcı sayısı 250 milyonu, günlük gönderilen mesaj sayısı 27 milyar adedi (12 Haziran 2013) aştı.

Reklam
Reklam

Facebook ve Google’ın satın almak için, deyim yerindeyse kapısında yattığı uygulama, akıllı telefon sahiplerinin neredeyse ilk indirdiği uygulama haline geldi.


iPhone ve Android’in yanı sıra, Blackberry, Windows Phone ve Nokia Symbian işletim sistemleri için de sunulan uygulama ile anlık mesajlaşma, grup sohbet, fotoğraf ve video gönderme, konum paylaşmanın yanı sıra şimdi de sesli mesaj gönderip alınabiliyor.


4- Viber 2010 yılının son günlerinde hizmete sunulan ve metin mesajının yanı sıra kullanıcıların birbirlerine resimli, görüntülü ve sesli mesajlar göndermesine de yarayan uygulama, görüntülü sohbet alanında Skype’a rakip olarak doğdu.


Blackberry, Nokia ve Bada platformlarının yanında masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarda da kullanılabilen uygulama, geçtiğimiz mayıs ayında 193 ülkede, 200 milyon kullanıcıya erişti.


5- WeChat: Çinli internet devi Tencent’in 2011 yılında kullanıma sunduğu sosyal mesajlaşma uygulaması WeChat, Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi’li reklamlarının rüzgârını da arkasına alarak, 100 milyon kayıtlı kullanıcı sayısına ulaştı.

Reklam
Reklam

Dünya çapında en çok kullanılan 5. akıllı telefon uygulaması unvanına da erişen WeChat, mesajlaşmanın ve konuşmanın yanı sıra sosyal ağ özellikleriyle dikkat çekiyor.


Uygulamada bulunan resmi hesaplar özelliği ile markalar ve ünlü isimleri de platformuna çeken WeChat'te, “Bas Konuş” özelliği de bulunuyor.