İşte Erdoğan'ın bilinmeyenleri

Prag'dan Bakü'ye geçerken uçakta gazetecilere özel yaşamından önemli ayrıntılar anlatan Başbakan Erdoğan, seyahat ettiği ülkelerin sayısının 200'ü geçtiğini, bazı ülkelere birden fazla sayıda gittiğini söyledi. Performansının neye borçlu olduğunun sorulması üzerine ise Erdoğan, "Özel bir uygulamam kesinlikle yok. Sadece dengeli beslenmeye dikkat ediyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk kez özel yaşamına ilişkin ayrıntıları gazetecilerle paylaştı. Tatlı ve meyveyi yemekten önce yemeği tercih ettiğini kaydeden Erdoğan, "Böyle olunca erken doyuyorsunuz, fazla yemiyorsunuz. Kilo problemim yok. 93 kiloyum. Boyum 1.85. Hiçbir diyet uygulamadım. Sabah, öğle, akşam yediklerime dikkat ettim. Aşırı yağlı yemeklerden kaçınıyorum. Kırmızı eti az yiyorum. Daha çok tavuk ve balık tercih ederim" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Tatlıyı az yemeye çalıştığını, sütlü tatlıları, özellikle de kazandibini sevdiğini söyleyen Erdoğan, baklavayı az yediğini belirtti. Evde, koşu bandında yürüyerek spor yaptığını vurgulayan Erdoğan, 5-5.5 km hız kademesiyle yarım saat bantta yürüdüğünü anlattı. Vatandaşların zaman zaman aşırı korumadan rahatsız olduğunu belirten ve "Korumalardan korunduğum zaman daha isabetli olacak" diyen Başbakan, kıyafetlerini kendisinin seçtiğini de ifade ederek, "Gideceğim ülkeye göre dikkat ederim. Programın akışına göre protokol ve spor elbise giyebilme imkanı var mı yok mu, bakarım" dedi.

Özel yaşamına ilişkin açıklamaları sırasında günlük tuttuğunu, her günün kısa özetini yazdığını dile getiren Erdoğan, bunları ileride kitap haline getireceğini söyledi. Bir soru üzerine, "Enstrüman kullanmadım. Çocuklarımın kullanmasını istedim. Bilal uda başladı. Küçük kızım keman çaldı" diyen Erdoğan'ın telefonunun ekranında torununun fotoğrafı bulunurken, hafızasına ise kızı Esra'nın düğününde çalınan müziğin kayıtlı olduğu öğrenildi. Telefonu ilk açtığında ise ekrana oğlu Bilal'in yazdığı 'Mağrur olma' notu yansıyor.

Reklam
Reklam

Telefonunun 24 saat açık olduğunu söyleyen Erdoğan, telefonu açtığında arayan vatandaşların şaşırdığını kaydederek, "'Buyurun ben Başbakan' diyorum, inanamıyorlar. 'İnanmıyorsunuz madem niye aradınız?' diye soruyorum. 'Numarayı çevirdik ama Başbakan telefona çıkmaz zannettik' diyorlar" diye konuştu.

Eleştirilmekten gocunmadığını ancak ailesine bulaşıldığında ise bozulduğunu vurgulayan Erdoğan, "Gel benimle çatış, eşimi çoluk çocuğumu karıştırma" dedi. İstanbul'a gidince otelde kalmadığını ve bu nedenle eleştirildiğini hatırlatan Başbakan'ın kızgınlığını nasıl gösterdiğine ilişkin bir soruya yanıt Basın Sözcüsü Akif Beki'den geldi.

Beki, "Sessizlik, fırtınanın habercisidir. Gözler sabitleşir, bakış dikleşirse, bilin ki biraz sonra fırtına kopacak" diye konuştu.

Haberlere yardıma muhtaç ve sıkıntılı vatandaşlar yansıdığında, bunlara yönelik teşebbüslerinin olup olmadığı sorusunu, 'Anında' diye yanıtlayan Erdoğan, örnek olarak Danimarka'da büyük yankı uyandıran ve kamuoyunda takdirle karşılanan bir olayı anlattı. Erdoğan, "Geçenlerde Antalya'da bir Danimarkalı kaza geçirmiş, bir hastaneye kaldırılmış. Ben haberi TGRT Haber TV'den dinledim ve hemen başhekimi aradım. O anda Yönetim Kurulu Başkanı oradaymış, onunla görüştük. Danimarka uçak göndermemiş. Biz hemen ambulans uçak tahsis ettik. Meğer o hastaneyi de ben açmışım" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Televizyonlardaki dizileri izlemediğini, yerli futbol maçlarını tercih ettiğini anlatan Erdoğan, "Futbol tartışmaları basit dedikoduya döndü. Ben daha çok haber izliyorum" dedi. Hafta içi saat 00.00-01.00 gibi evde olduğunu, ortalama 16 saat çalıştığını kaydeden Başbakan, "Eşim sağolsun, ben eve gelmeden istirahate çekilmiyor. Kısaca günlük değerlendirmeyi yapıyoruz. 6 saat uyuyorum" dedi.

Üniversitede tiyatro oynarken rol icabi sigara içtiğini ve tadını oradan bildiğini ifade eden Erdoğan, "Tiyatroda asi genci canlandırdım. Kasımpaşalıyız ya, o rolü verdiler" diye konuştu.

İHA