İşte Hakkari'nin Yeni Hükümet Sarayı

Hakkari'nin çehresini değiştirecek yeni hükümet konağının 2013 yılında tamamlanması bekleniyor.

Hakkari'nin çehresini değiştirecek yeni hükümet konağının 2013 yılında tamamlanması bekleniyor.

Sürekli çarpık kentleşme ile gündeme gelen Hakkari'nin, şehir merkezine kötü görünüm katan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski binalar yıkılarak yerlerine günümüz şartlarına uygun Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapılan binalar alıyor. Bu çerçevede yapılacak olan Hakkari Hükümet Konağı yapım çalışmaları da hız kazandı. Yaklaşık 3 bin 500 metrekare alan üzerinde 7 katlı olarak inşa edilecek olan, hükümet konağının depreme dayanıklı olacağı kaydedildi. Toplam 7 milyon 999 bin liraya mal olması beklenen binanın alt katının otopark, diğer katlarının ise valilik makamı ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarına tahsis edileceği ifade edildi.

Reklam
Reklam

Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapılacak olan binanın hizmete girmesiyle Hakkari'nin daha güzel bir görünüme kavuşması bekleniliyor. İşadamı Abdurrahman Er, tarafından büyük bir titizlikle yapılan binanın 2013 yılının sonlarına doğru teslim edilmesi bekleniliyor. Yaklaşık 80 kişinin istihdam edildiği bina inşaatının bitirilmesi halinde 3 boyutlu görünüme kavuşacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: