İşte İsmail YK'nın açıklaması

Türk vatandaşlığından çıkmasıyla ilgili ortaya atılan iddialara son noktayı yine İsmail YK koydu.

İŞTE İSMAİL YK'NIN AÇIKLAMASI

Bildiğiniz üzere sanatçımız İsmail YK 05 Temmuz 1978 tarihinde Almanya'da doğmuş ve halen bütün ailesi ile birlikte Almanya'da yaşamaktadır. Almanya'da yaşayan hemen hemen bütün Türkler Almanya'da ki iş yaşamlarını sürdürebilmek ve tüm sosyal haklardan yararlanabilmek için mecburen Alman Vatandaşı statüsüyle yaşamaktadır. İsmail YK' da bu statü de Almanya'da yaşayan milyonlarca Türk'ten biridir ve bunu zaten herkes bilmektedir.

Reklam
Reklam

Vergi konusuna gelince İsmail YK, konuyla ilgili hassasiyetinden dolayı Türkiye'de ki kazançlarından ötürü hem Türkiye'de hem de Almanya'da çifte vergi ödemektedir. Konuyla ilgili Sanatçımız İsmail YK'nın açıklaması ise şöyledir;

" Benim Almanya'da yaşadığımı ve Alman Vatandaşlığında olduğumu herkes bilir. Ben zaten zaman zaman röportajlarımda da bunu defalarca söylediğim halde gizli habermiş gibi yapılmasına, benim hedef gösterilmeme bir anlam veremedim ve şaşkınlıkla karşılıyorum. Vergi konusuna gelince Türkiye'de ödediğim vergi makbuzlarından örnekler ektedir. Tüm basın mensuplarına ve Kamuoyuna duyurur saygılar sunarım"