İstanbul'da sarı taksi-Uber tartışması sona erdi. Uber'in yasadışı ilan edilmesiyle, İstanbul'daki 17500 taksici rahat bir nefes aldı.
İstanbul Otomobilciler Esnaf Odası ve İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, bugün Uber'e karşı açtıkları dava için geldiği İstanbul Adliyesi'nde yaptığı açıklamada, 'Bundan böyle taksici esnafı olarak bakış açımızı değiştirerek, İstanbul halkına daha kaliteli araçlarla daha iyi hizmet vermek zorundayız. Aracımızda çalışan şoförlerimizin kılık kıyafetinden tutun müşteriye davranış biçimine varıncaya kadar düzeltmemiz gerektiğini asla unutmayalım. İstanbul halkı da 3-5 ayda taksici esnafının vizyon ve misyonunu değiştirdiğini, günün teknolojisine ayak uydurduğunu görecektir" dedi.
Ancak vatandaşların sosyal medyada paylaştığı mesajlar, taksici esnafının tavrında bir değişiklik olmadığını ortaya koydu.
Taksicilerin vatandaşa karşı kötü muamelede bulunmasında ise, verilen cezaların hafifliğinin neden olduğu ortaya çıktı.
Muhammed Toprak adlı bir kullanıcı, İstanbul Üsküdar'da dün yaşadığı bir olayı sosyal medyada paylaştı. Toprak'ın iddiasına göre yolu tıkayan ve tepki gösterenlere bağırıp çağıran taksiciler, kendisini de kısa mesafe gideceği gerekçesiyle araca almadı.
Toprak "şikayet edeceğim deyince 'istediğin yere et' dediler" dedi.
Toprak'ın mesajına cevap veren İBB Beyaz Masa ise, konuyla ilgili detayları isteyerek şikayetle ilgileneceği bilgisini verdi.
İBB'nin, şikayetine mail ile cevap verdiğini açıklayan vatandaşın aldığı cevap ise, İstanbul'da müşterilere kötü davranan taksicilerin ne tür yaptırımlara uğradığını ve bu tür kötü muamelelerin neden bir türlü bitmediğini ortaya koydu.
Toprak, yine twitter'dan paylaştığı cevap mailine "başvurum sonucundaki yaptırıma bakın ya!! taksiciye hizmet bilincinde olması gerektiği hatırlatılmış, yolcu ve mesafe ayrımı yapmadan hizmet vermesi gerektiği tebliğ edilmiş. para cezası bile yok, dalga geçiyorlar insanlarla" şeklinde tepki gösterdi. İşte Toprak'n İBB'den geldiğini iddia ettiği cevap mesajı: