İşte kapatılan sokaktan ilk fotoğraflar

Aile Bakanı Kaya'nın, Almanya'dan kara yoluyla Rotterdam kentine gideceğine ilişkin haberlerin ardından Türk Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yol trafiğe kapatıldı. O sokaktan ilk görüntüler geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Almanya'dan kara yoluyla Hollanda'ya gitme kararı almasının ardından Hollanda skandal bir karara daha imza atarak, Rotterdam Başkonsolosluğu Rezidansı önündeki yolu trafiğe kapatmıştı. O sokaktan işk kareler kameralara böyle yansıdı.

Hollanda, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın katılacağı programı da iptal etmişti. Skandal yasağa gerekçe olarak da Bakan Kaya'nın konuşma yapacağı salonun başkaları tarafından kiralandığı öne sürülmüştü.

Reklam
Reklam

Hollanda'nın kararlarına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan da "Bunlar Nazi kalıntıları, bunlar faşist. Bakalım bundan sonra Hollanda'nın diplomatik uçakları Türkiye'ye nasıl inecek" açıklamasını yapmıştı.

Reuters'ın haberine göre Rutte, "Türkiye'nin öfkesini anlıyorum. Ancak 'Nazi' açıklaması çok uygunsuzdu, sınırı aştı" diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugünkü sözlerine atıfta bulunmuştu.

Anahtar Kelimeler: