İşte Türkiye'nin 8 kayak merkezi

Bayraktepe Kayak Merkezi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Bayraktepe Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 85 santimetreye ulaştı.

Toprak Otel Genel Müdür Yardımcısı Barlas Özbey, dün gece saatlerinde yağan karla birlikte kayak merkezinde bulunan 6 slalom ve 1 snowboard pistinde rahatlıkla kayak yapılabileceğini belirtti.Otellerinde şimdilik sadece yerli turistlerin konakladığını bildiren Özbey, "Yerli turistler, kayak merkezimizde kayak yapmanın keyfini yaşıyor. Aralık ayının ilk haftasından sonra Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan'dan gelecek turist kafileleri ile otelimiz tam kapasite ile hizmet verecek" dedi.Merkezde sezon, geçen hafta açılmıştı.

Reklam
Reklam

Kartalkaya Kayak Merkezi
Türkiye'nin önde gelen kayak merkezlerinden Kartalkaya'da, kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.Yörede dün akşam saatlerinde aralıklarla süren yağış nedeniyle kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı. Yağış ve buzlanma nedeniyle Bolu'daki kayak merkezinin yolu, otellere ait kar araçlarıyla temizleniyor. Yolda kalan araçlar, jandarma ve köylülerin traktörleriyle çekiliyor.Kayak merkezindeki oteller, bayram tatili öncesinde son hazırlıklarını yapıyor.

Palandöken Kayak Merkezi

Sezonu geçen hafta açan Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde, kar kalınlığının 60 santimetre olduğu bildirildi.Dedeman Otel Genel Müdürü Mehmet Varol, otellerinin özellikle yerli turistlerle dolu olduğunu belirterek, "Otellerimizde yerli turistler konaklıyor. Gelecek aydan itibaren yabancı turistler de Palandöken Kayak Merkezi'ne gelmeye başlar" dedi.

Erciyes Kayak Merkezi

Erciyes Kayak Merkezi'de, 2500 metreden yüksek kesimlerde kayak yapılabiliyor.Erciyes Dağı'nın 2500 metreden yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 50 santimetreye, konaklama tesislerinin ve mekanik tesislerin bulunduğu kayak merkezinde ise 5 santimetreye ulaştı.Kayakevi yetkilileri, dağın 2500 metreden yüksek kesimlerindeki karın usta kayakçılar için yeterli olduğunu, bölgeye telesiyej ile çıkılarak kayak yapılabileceğini söylediler.Yüksek kesimlerdeki kar, düzeltme aracıyla ezilmediği için, amatör kayakçıların kayması tavsiye edilmiyor.

Reklam
Reklam

Kartepe Kayak Merkezi
Kocaeli'ndeki Samanlı Dağları'nın zirvesi olan Kartepe'de, kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçüldü. Kartepe'deki beş yıldızlı, 250 oda ve 750 yataklı The Green Park Kartepe Resort Oteli'nin yüzde 10 dolu olduğu bildirildi.Yeterli kalınlıkta kar olmaması nedeniyle kayak pistleri kapalı olan İstanbul'a en yakın kış sporları merkezi Kartepe'de, zor, orta ve kolay derecede, uzunlukları 400 ile 3 bin 500 metre arasında değişen 14 kayak pisti bulunuyor. 3'ünde telesiyej, birinde teleski olan pistlerin, kar kalınlığının 80 santimetreye ulaşması halinde kayakseverlerin hizmetine açılabileceği belirtildi. Otele yarından itibaren grup girişleri yapılacağı ve hafta sonunun doluluk oranının yüzde 100 olacağı belirtildi.

Uludağ

Uludağ'da, kar kalınlığı 32 santimetre olarak ölçüldü.Uludağ Meteoroloji İstasyonu yetkililerinden alınan bilgiye göre, oteller bölgesinde önceki gün etkili olan yağış sonucu kar kalınlığı, 32 santimetreye yükseldi.Hava sıcaklığının eksi 5 derece olarak ölçüldüğü "Beyaz Cennet"te, kar yağışının yarından itibaren aralıklarla devam edeceği bildirildi.Grand Yazıcı, Ağaoğlu My Resort ve Monte Baia otellerinin 4 mevsim hizmet verdiği bölgede, diğer tesisler, 15 Aralıkta başlayacak sezon için hazırlıklarını sürdürüyor.Otel yetkilileri, karın hem kalınlık hem de kalite açısından kayak için henüz elverişli olmamasının da etkisiyle 15 Aralıktaki sezon açılışının, daha erken bir tarihe alınamadığını ifade etti.Açık olan 3 otelde ise ay başından itibaren günlük rezervasyonların kabul edilmeyeceği bildirildi.

Reklam
Reklam

Davraz Kayak Merkezi

Isparta'ya 26 kilometre uzaklıktaki Davraz Kayak Merkezi'nde, kar sadece zirvelerde bulunuyor.Kayak sezonunun açılmadığı merkezde, 336 yatak kapasiteli 4 yıldızlı
otel ile 17 odalı bir pansiyon hizmet veriyor.

Ilgaz Kayak Merkezi

Ilgaz Dağı Kayak Merkezi'nde, kar kalınlığının 35 santimetre olduğu bildirildi. Yetkililer, yörede sezonun Kurban Bayramı'nda açılmasının planlandığını kaydetti.Yöredeki otellerin doluluk oranlarının hafta sonları arttığı belirtildi.