Dünya'da meydana gelen kasırgalar, seller, depremler, kum fırtınaları uzaydan nasıl görünüyor?
Mart ayında Çin'de meydana gelen kum fırtınaları uzaydan işte böyle göründü. Pekin'de kum fırtınası yüzünden gökyüzünü sarı bir bulut kaplamış, yoğun sis Tayvan ve Japonya'da bile etkisini göstermişti.
Fransa'nın Chateaubriant bölgesi, hayatta belki de ilk kez görülen türden. Uydu görüntülerinde küçük şehrin gümüş renkte olduğu görülüyor; nedeni ise modern binaların yüzeylerinden ışığın yansıması.
Baltık Denizi, buzla kaplanmış olarak görülüyor.
İspanya'da yoğun yağış sonucu barajlar taşmış; sel meydana gelmiş ve 1.000'den fazla kişinin evi hasar görmüştü. İşte o yoğun yağış uydu görüntülerine böyle yansıdı.
Houston, bir sorunumuz var. Texas'taki Houston bölgesi geceleri herkes ışıklarını yaktığında işte böyle görünüyor.
5 milyon nüfuslu şehir enerji ve petrol kaynakları açısından zenginliği ile enerji başkenti olarak nitelendiriliyor.
Alaska ve Rusya arasındaki bölgede geçtiğimiz günlerde ilginç bulutlar görüldü. Adaların üzerinden geçen rüzgar dalgasının yarattığı türbülans, bulutları işte bu şekle soktu. Uydu görüntülerinde bulutlar kıyıya vuran dalgaları andırıyor.
Pakistan'ın Hunza Vadisi'nde meydana gelen toprak kaymasında 26 ev hasar görmüş ve 20 kişi hayatını kaybetmişti. Bu facia sonrası Hunza Nehri kapanmıştı. İşte o doğa faciası uydu görüntülerine böyle yansıdı.
Uluslararası uzay İstasyonu'ndan bir astronotun çektiği bu fotoğrafta Maldiv Adaları'ndaki sayısız mercan resiflerinden bir tanesi görülüyor.
Görüntülerde normalde mavi olan okyanus suyunun üzerindeki pembelikler güneş ışınlarının yansıması sonucu oluşmuş.
Sualtı volkanı Fukutoku- Okanoba geçtiğimiz Şubat ayında patlamıştı. Volkandan çıkan kül ve buhar okyanusun rengini işte böyle değiştirmişti.
Bu iki fotoğrafta ABD'deki West Virginia bölgesinin madenlerinin 1984 ve 2009 yıllarındaki uydu görüntüleri yer alıyor.
Appalaş Dağları'nın eteklerinin altındaki Hobet kömür madeninin aktif kısımları beyaz görünürken, üstünde bitki olan kısımlar açık yeşil görünüyor.
Pakistan sahili boyunca uzanan tektonik tabakanın Umman Denizi'ne doğru basamak halinde uzanması bu şekilde görülüyor. Bu tektonik tabakanın denizin içine doğru kayması sonucu volkanlar oluşuyor. Bu tip volkanlar, normal volkanlar gibi lav değil çamur püskürtüyor.
Yeni Zelanda'nın Kuzey ve Güney adalarını birbirinden ayıran Cook Boğazı uydu görüntülerinde böyle yansıyor.
Geçtiğimiz ay ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinde taşan nehir, koyu mavi renklerle görülüyor.
Basra Körfezi'nde bulunan Sir Bani Yas adası, tuzdan yapılmış bir kubbe gibi görünüyor. Birleşik Arap Emirlikleri'nin eski lideri Şeyh Zayed Bin Sultan Al Nahyan'a ait olan adada bir de hayvanlar için doğal barınak bulunuyor.
Namibya ve Güney Afrika arasındaki Orange Nehri bir sınır görevi görüyor. Uydu görüntülerinde de fark edildiği gibi nehrin suyundan faydalanmak için kurulan barajlar, o alanı zümrüt yeşili ile kahverengi tonlarına boyuyor.
Mart ayının ortalarında Güney Pasifik'te görülen tropik fırtınalar saatte 150 ila 180 mil hıza ulaşmıştı. Fiji üzerinde de etkili olan fırtına yüzünden 5.000 kişi evini boşaltmış, ürünler ve binalar büyük hasar görmüştü.
Antarktika'da büyük buz dağından henüz ayrılmış bir buzul.
Mart ayındaki güçlü fırtınalar, Kanada'dan Batı Virginia'ya uzanan bölgeyi karla kaplı bırakmıştı.
Madagaskar'ın kuzeyindeki Betsiboka Nehri kıyıya doğru ilerliyor. Mart ayında meydana gelen tropik fırtınada nehir taşmış ve çevreden ekili arazileri su altında bırakmıştı. Bu uydu görüntüsünde de nehrin taştığı alanlar bej ve gri olarak görülüyor
Asya'da kurumakta olan Aral Gölü'nden toz yığınları yükseliyor. Gölün tabanında bulunan kimyasallarla karışan toz fırtınaları çevrede yaşayan insanların sağlığı hakkında endişe uyandırıyor.
Namibya Çölü'nün kıyısında hidrojen sülfat patlaması sonucu deniz suyu beyazlaşmış ve uydudan işte böyle görünmüştü.
Rusya'nın doğusu kar, buz ve bulutlarla kaplı. Fotoğrafın ortasında ise bulutların arasından Okhotsk nehri görünüyor.
Şili ve Patagonya bölgesinde bulunan And Dağları görülüyor. Bu dağların yağış ve bitki örtüsüne etkisi açık. Şili'nin güneyi yemyeşil görülürken, patagonya bölgesi ise kurak ve kahverengi görünüyor.
ABD'nin Utah eyaletindeki Büyük Tuz Gölü karla kaplanmış. Yarı yeşil yarı mor görülen farklı renkler, 1953'te yapılan bir geçit sonucu oluşmuş. Bu geçit kuzey bölgesinde tuzlanmanın artmasına neden olmuş.
Doğal renkli bu uydu görüntüsünde, Vanuatu'daki Gaua volkanından çıkan kül ve buhardan oluşan grilikler volkanın çevresindeki bitki örtüsünün üstünü kaplıyor.