İşte yılın anneleri

Büyük acı... Büyük sevinç... Büyük fedakârlık... Onların, 'Yılın Annesi' olması için çok geçerli nedenleri var...

**BÜYÜK ACI**
Fethiye’de kardeşlerinin dershane borcu nedeniyle annesinin cezaevine girmesine üzülerek intihar eden Soner Semih Sipahi’nin (18) annesi Emine Sipahi, Anneler Günü’nü buruk geçiriyor. Sipahi, “Oğlum Anneler Günü’nde parası olmasa bile arkadaşından borç alır ve hediyesini verirdi” diye konuştu. Soner Semih Sipahi, kardeşlerinin dershaneye olan borcu nedeniyle annesinin cezaevine girmesine üzüldüğü için 2 Nisan’da evlerinin balkonundaki çardağa kendisini asarak intihar etmişti. İntiharın ardından 2 gün sonra serbest bırakılan acılı anne, her gün oğlunun mezarına gittiğini söylüyor: “Benimle birlikte gelmesini bekliyorum. Ama oğlum gelmiyor, yok artık."
**BÜYÜK SEVİNÇ**
Kayseri’de 16 yıldır çocuk hasreti çeken Zübeyde Özer (36), Anneler Günü’nü dördüzleriyle birlikte kutluyor. Özer, “Bebek sahibi olabilmek için ölümden döndüm, ama onlar aldığım en güzel hediye oldu” dedi. 3.5 aylık olan, 1’i erkek 3’ü kız bebek prematüre dünyaya geldiği için sağlık sorunları yaşadıklarını anlatan Özer, “Şimdi iyiler” diye konuştu. Baba Halil Özer de çocuk sahibi olabilmek için tedavi masrafları nedeniyle evlerini satmak ve işyerini kapatmak zorunda kaldığını belirtti. Özer, bakkal dükkânı işletip bebeklerini büyütmeye çalıştıklarını söyledi.
**BÜYÜK FEDAKÂRLIK**
Sakarya’da engelli torunlarını her gün sırtlarında okula getiren Fatma Tozlu (73) ile Dürdane Doğan (72) yılın annesi seçildi. Kemaller köyünde yaşayan Fatma Tozlu, Taraklı Yatılı İlköğretim Bölge Okulu 1. sınıf öğrencisi torunu Cansu’yu her gün köyden okula servisi minibüsüyle götürüyor. Servisten indikten sonra torununu sırtında taşıyarak sınıfına bırakıyor. Aynı okulda öğrenim gören 3. sınıf öğrencisi Yusuf’u da babaannesi Dürdane Doğan sınıfa ulaştırıyor. Tozlu ile Doğan, “Allah sağlık verdiği sürece torunlarımızı sırtımızda taşırız” diye konuştu.